sábado, 7 de noviembre de 2020

07 novembre 2020 (2) larepublica.cat (opinió)

07 novembre 2020

 


L’Ajuntament de Barcelona aporta 50.000 euros a les víctimes de l’atemptat del 17-A per afrontar les despeses judicials

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona signarà un conveni amb l’Associació 11-M a través del qual el consistori aportarà 50.000 euros per garantir l’assistència legal adequada a les acusacions penals que representen […]

L’Ajuntament de Barcelona signarà un conveni amb l’Associació 11-M a través del qual el consistori aportarà 50.000 euros per garantir l’assistència legal adequada a les acusacions penals que representen les entitats i les víctimes de l’atemptat del 17-A. Aquesta aportació se suma al suport econòmic amb 80.000 euros, proporcionat entre el 2017 i el 2018 a la UAVAT per al suport psicològic, seguiment i orientació de les persones que van patir l’atemptat. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha encapçalat la recepció institucional anual a les víctimes, pocs dies abans que s’iniciï a l’Audiència Nacional el judici oral el pròxim dimarts 10 de novembre.

La trobada ha comptat amb la presència física de Robert Manrique, de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme (UAVAT), i Eulogio Paz Fernández, de l’Asociación 11-M Afectados del Terrorismo, i la participació telemàtica d’una vintena víctimes de l’atemptat.

En l’acte, Colau ha institit en l’acompanyament a les famílies com a prioritat de l’Ajuntament. “Volem que se sentin acompanyades per aquest Ajuntament també ara que arribem al judici, un moment molt dolorós en què es reobren totes les ferides, les de l’atemptat i les de després, per la poca empatia que han rebut per part de les administracions públiques”. “Demanem que es millori l’atenció a totes les víctimes, ja que davant d’un fet traumàtic com l’atemptat, el mínim és reconèixer-los aquesta condició de víctima”, ha afegit Colau.

L’alcaldessa ha escoltat els testimonis de les víctimes vinculats al neguit i l’angoixa que han patit al llarg de tots aquests mesos d’espera pel judici, així com la necessitat d’accedir a un procés de veritat, justícia i reparació per tot el dany causat.

La UAVAT està constituïda per psicòlegs clínics, psiquiatres, advocats i professionals experts en atenció a les víctimes del terrorisme, i dirigida per persones amb llarga experiència en l’atenció a persones afectades.

Per la seva banda, l’Associació 11-M, nascuda després de l’atemptat de l’11 de març de 2004 a Madrid, persegueix que les persones afectades per terrorisme rebin el suport mèdic, psicològic, social i jurídic necessari.

Opinió:

Afegir quelcom mes a la informació: la UAVAT tambe está constituïda, entre la resta dels grups esmentats, per víctimes del terrorisme.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario