miércoles, 20 de marzo de 2024

19 març 2024 ElPuntAvui (opinió)

 

 

 

19 març 2024 


 

Ajornada per falta d’acord la reunió de la comissió d’investigació del 17-A

L’escull per pactar un pla de treball és la investigació que volen ERC i Junts sobre la vinculació amb el CNI de l’l’imam de Ripoll considerat com el cap de la cèl·lula terrorista que va organitzat l’atemptat terrorista

La Comissió d’investigació constituïda al Congrés dels Diputats per investigar els atemptats de Barcelona i Cambrils (Baix Camp) del 17 i 18 d’agost del 2017 ha ajornat la sessió prevista per aquest dimarts davant la manca d’acord per dissenyar el pla de treball. La comissió ja va celebrar la seva primera reunió a porta tancada el dimecres de la setmana passada on ja va quedar palès la incapacitat per arribar a un consens sobre el pla de treball. Es va acordar donar de termini fins avui per arribar a un acord, però finalment no ha estat possible i s’ha decidit ajornar la reunió una setmana més.

El principal escull és que ERC i Junts volen investigar al detall la connexió amb el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) de l’imam de Ripoll (Ripollès) Abdelbaki es Satty, considerat el cap de la cèl·lula terrorista i que va morir el 16 d’agost en l’explosió de la casa d’Alcanar (Montsià) on el grup preparava explosius.

Però, des del PSOE ja es va indicar la setmana passada la necessitat d’estudiar amb deteniment i rigor les peticions que suposin accedir a informació classificada.

La comissió d’investigació dels atemptats és una de les tres que el PSOE va acordar crear amb els seus socis per a la investidura, totes vinculades a Catalunya.

Una altra comissió investigarà l’anomenada Operació Catalunya, la presumpta trama parapolicial orquestrada des del Ministeri de l’Interior durant els governs del PP per atacar l’independentisme; i una tercera abordarà l´espionatge a líders independentistes amb els programes Pegasus i Candiru.

Opinió:

Bé, parlem clar. No m'he gastat més de 140 euros (l'últim cop) per anar a Madrid i posar sobre la taula el dret que tenen les víctimes dels l'atemptats d'agost 2017 i haver de rebre una resposta com la que alguns partits ofereixen en relació al que s'ha de parlar en una historia que anomenen "Comisión de Investigación".

¿he dit "investigación"? Sí, he dit "investigación" malgrat el que els interessi a molts d'aquests "representantes de la voluntad popular" sigui, precisament, que el que s'ha d'investigar no s'investigui i que tot continuï amb les mateixes nebuloses que fins ara han existit.

No volen saber que va passar amb l'iman de Ripoll.

No volen saber quins van ser els errors comesos perquè no es tornin a cometre.

No volen saber les errades continuades que han existit en l'assistència a les víctimes dels atemptats.

No volen saber el que el mateix jutge Guevara va dir a les pàgines 992 a 994 de la sentència de 27 de maig de 2021.

No volen saber res sobre la furgoneta que va sortir urgentement de la casa d'Alcanar desprès de l'explosió de la nit del 16 d'agost.

No volen saber res de la cadena ¿de custòdia? de les restes de l'iman traslladades al Marroc.

No volen saber perquè aquestes restes estan enterrades en un cementiri catòlic i cap familiar ni cap altre musulmà les ha sol·licitat.

No volen saber... o potser és que no són qüestions que es puguin tirar els uns als altres? O potser és tot molt més simple i la realitat és que tant se'ls en fot?

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario