martes, 28 de mayo de 2024

28 maig 2024 (28 mayo 2024) Opinión RM

 

28 maig 2024 



Després de llegir que "el Govern ha anunciat la creació de la figura del representant permanent de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a Palestina", crec que es el moment de parlar molt clar sobre la qüestió de l'interès dels que ens representen (d'alguns com a mínim) en aquesta temàtica tan lligada amb el patiment que aporten el terrorisme i els conflictes armats.

Cal advertir que estic absolutament d'acord en el fet que s'ofereixi la solidaritat i el suport a tothom que pateix. I més quan són persones que estan en franca minoria de oportunitats per defensar-se.

Dit això i amb la intenció de presentar unes reflexions, m'agradaria que algú em digués les raons per les que, mentrestant es dona suport a víctimes a Palestina no s'ha fet al mateix amb les víctimes a Catalunya.

I quan escric això penso, especialment, amb les afectades pels atemptats de l'agost de 2017 a casa nostra... a les nostres ciutats... a Alcanar, a Barcelona, a Cambrils, a Olérdola...

I quan penso en tanta tasca feta al llarg dels anys, recordo quan el 2010 es va tancar el Servei d'Informació i Orientació a Víctimes del Terrorisme amb l'argument de les retallades...

I quan començo a revisar informació i descobreix-ho això, és quan ja em tinc de mossegar la llengua per no fregar la mala educació.

Si el mes de març de 2018 es va publicar que ”l’Agencia Catalana de Cooperació al Desaenvolupament contribueix amb 100.000 € a l’atenció psicológica de la infancia víctima del conflicte a Gaza”.

Només em queda pensar que les víctimes del terrorisme autòctones o no i/o amb atemptats a Catalunya no interessem gens ni mica al nostre govern.

 

 

28 mayo 2024 

Después de leer que "el Gobierno ha anunciado la creación de la figura del representante permanente de la Agencia Catalana de Cooperación al Desarrollo (ACCD) en Palestina", creo que es el momento de hablar muy claro sobre la cuestión del interés de los que nos representan (de algunos como mínimo) en esta temática tan ligada al sufrimiento que aportan el terrorismo y los conflictos armados.

Hay que advertir que estoy absolutamente de acuerdo en que se ofrezca la solidaridad y el apoyo a todos los que sufren. Y más cuando son personas que están en franca minoría de oportunidades para defenderse.

Dicho esto y con la intención de presentar unas reflexiones, me gustaría que alguien me dijera las razones por las que, mientras tanto se apoya a víctimas en Palestina no se ha hecho lo mismo con las víctimas en Catalunya.

Y cuando escribo esto pienso, especialmente, con las afectadas por los atentados de agosto de 2017 en nuestra casa... en nuestras ciudades... en Alcanar, en Barcelona, ​​en Cambrils, en Olérdola...

Y cuando pienso en tanta labor realizada a lo largo de los años, recuerdo cuando en el 2010 se cerró el Servicio de Información y Orientación a Víctimas del Terrorismo con el argumento de los recortes.

Y cuando empiezo a revisar información y descubre esto, es cuando ya hay que morderse la lengua para no rozar la mala educación.

En marzo de 2018 se publicó que “la Agencia Catalana de Cooperación al Desarrollo contribuye con 100.000 € a la atención psicológica de la infancia víctima del conflicto en Gaza”.

Sólo me queda pensar que las víctimas del terrorismo autóctonas o no y/o con atentados en Cataluña no interesamos lo más mínimo a nuestro gobierno.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario