martes, 18 de junio de 2019

18 juny 2019 (3) elmon.cat (opinió)

18 juny 2019 



Vox envía invitacions amb el membret de l’ACVOT per l’homenatge a les víctimes d’Hipercor

Tensió arran de l’homenatge a les víctimes de l’atemptat d’Hipercor que es commemorarà aquest dimecres a Barcelona. Víctimes de l’atemptat han denunciat la utilització política de l’homenatge en veure el membret del partit polític en la participació emesa per l’Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme. Un malestar que s’ha fet notori a través d’un manifest en què titllen “d’inadmissible que una associació com l’ACVOT permeti que qualsevol partit polític, i en especial VOX es postuli al seu costat representant al conjunt de víctimes”.

L’acte està previst per dimecres 19 de juny a les set del vespre al monolit en record instal·lat a l’Avinguda Rio de Janeiro i després una missa a l’església de Crist Rei. Segons el manifest, la intenció de Vox és poder “esgarrapar quatre vots mentre apel·len al dolor de les víctimes” aprofitant l’associació de víctimes terroristes".

Opinió:

Fa unes setmanes ja vaig explicar en un altre entrada de aquest blog que el Partit Popular havía fet la presentació de la seva candidatura a la alcaldía de Barcelona en el monument on la llegenda diu “La ciutat de Barcelona en record i homenatge a les víctimes del terrorisme”… una llegenda que deixa ben clar que es per totes les víctimes i, per tant, per totes les ideologías.
Malgrat tot, en aquell moment moltes víctimes no varem fer pública la nostre contrarietat perque ningú ens acusés de influir de cap manera en la questió electoral.
Peró després de veure com un partit polític envia una informació barrejant el logotip de una entitat asociativa de la que moltes víctimes encara formem part, el tema ja es mes serios… fins i tot despres de parlar-ho entre moltes víctimes es va decidir deixar més de 24 hores per veure si hi havia alguna reacció des de la pròpia entitat.
La reacció no ha arribat. Ningú des de l’ACVOT ens ha informat sobre el succeït i ni molt menys em pogut veure o sentir quelcom publicat en el sentit de exigir explicacions al partit polític que ha difós informació sobre l’acte d’homenatge tot barrejant el seu logo amb el de l’ACVOT.
La confusió creada amb aquesta situació ha estat enorme i al no tenir la mínima informació necesaria ha estat quan se ha decidit fer aquest escrit redactat per un orfe de l’atemptat de Hipercor i la germana de una víctima mortal del GRAPO… tots membres de l’ACVOT. Un escrit que ha servit per donar a conèixer que moltes víctimes no entenem aquesta extranya situació i no estem d’acord en poder còrrer el risc de que quelcom pogui pensar que estam d’acord amb l’us indegut del nostre dolor.
Qui ho entengui, perfecte. I qui no, que ens pregunti les raons… però que ningú parli ni decideixi en el nostre nom i encara menys sense abans preguntar la nostre opinió. Amb els avenços tecnológics no es tan difícil poder conèixer que en pensem de segons quins actes…

No hay comentarios:

Publicar un comentario