martes, 18 de junio de 2019

18 juny 2019 (2) Manifest en relació a participació VOX en homenatge víctimes Hipercor

18 juny 2019

Manifest en relació a la participació de VOX a l’acte d’homenatge de les víctimes de l’atemptat d’Hipercor del proper 19 de juny.

El proper dia 19 de juny, com cada any, l’ACVOT homenatjarà merescudament a les Víctimes del brutal atemptat d’Hipercor a Barcelona de fa 32 anys.

Com a persones que hem patit el terrorisme de forma directe o a les nostres famílies, sense pretendre representar a les víctimes, que són persones  diverses i plurals en la seves idees i opcions polítiques, condemnen tota mena de terrorisme, sigui quina sigui la ideologia o finalitats en que busca justificació,  que  pretén destruir a qui no comparteix les seves idees i sembrar la por indiscriminadament entre la població per convertir-la en una massa aterrida i sotmesa.

Davant del terrorisme tant sols podem respondre democràcia, llibertat, convivència, obertura i respecte a les diferències. Pensem que lluny de ser un problema, les diferències ens enriqueixen, sempre que es respecti  la igualtat i la llibertat  de decisió de les persones.

Per aquest motiu considerem inacceptable que s’utilitzi el dolor de  les víctimes  amb finalitats polítiques i partidistes, com tantes vegades s’ha fet en aquest país, per part de partits polítics  que aprofiten aquests actes i manipulen l'opinió pública -mitjançant les associacions de víctimes o  comptant amb el seu beneplàcit.

Algunes de les víctimes em expressat el nostre rebuig en reiterades ocasions davant d’aquest fet, però avui la nostra indignació pren una major magnitud quan el partit que s’adhereix a l'homenatge el proper dia 19 de juny, com a organitzador conjunt és el partit d’ultra dreta Vox. Un partit amb actituds xenòfobes i repressores cap a la diferencia i la diversitat, amb reiterades declaracions que tendeixen al totalitarisme i en contra de les minories, que dificulta la convivència i el respecte a la nostra societat. Un partit que es posiciona en contra de qualsevol procés de conciliació i reparació de la memòria històrica, oblidant que les víctimes de qualsevol atemptat també formen part d’aquesta memòria.

Però no. Nosaltres, les víctimes, no tenim partit. En la nostra condició de persones tenim tot el dret a militar o simpatitzar amb qualsevol ideologia.

És per això que trobem inadmissible que una associació com l’ACVOT permeti que qualsevol partit polític, i en especial VOX es postuli al seu costat representant al conjunt de víctimes perquè els seus representants puguin  esgarrapar quatre vots mentre apel·len al dolor de les víctimes.

Som moltes les víctimes que ens oposem a aquest fet i ens adherim a aquest escrit, exigint al President de l’ACVOT que desvinculi l'associació de qualsevols partits polítics, sigui quin sigui l'ideari d’aquests. És ofensiu i discriminatori que una associació d’aquesta caire s’acosti a qualsevol posició política o partidista, enlloc de dedicar-se única i exclusivament a l’atenció de les víctimes, als seus problemes i necessitats, objectiu per el qual fou creada.

Esperem que el Sr. Vargas, president d’ACVOT es faci ressò d’aquesta exigència  i posi fi als acostaments partidistes i a la manipulació de les víctimes. Començant per ell mateix, deixant de formar part de les llistes del Partit Popular, o dimitint del seu càrrec com a president de l’ACVOT, marcant distàncies entre les seves opcions polítiques i el seu càrrec com a representant de les víctimes. Exigim també que es trenqui el vincle de forma immediata amb el partit VOX en relació a l’acte d’homenatge a les víctimes d’Hipercor del proper 19 de juny i demanem responsabilitat, respecte i atenció per totes les persones que han estat víctimes de la violència terrorista.


En el decurs de les últimes hores se han adherit a aquest escrit JORDI VALLS, XAVIER VALLS, SILVIA VIDAL, AMPARO PINAZO, JORDI MORALES, FRANCESC MANZANARES, NURIA MANZANARES, ENRIQUE VICENTE, ENRIC VICENTE, MARTA CABRE, MARC CABR E, ROSA MARIA CABRE, GUILLERMINA CABRE, RICARD LABAD, MARGA LABAD, ROBERT MANRIQUE, JOEL MANRIQUE, NACOR MANRIQUE, MIRIAM MANRIQUE, RICARD PARADELL, ELENA NAVARRO, RAFAEL GUELL, MILAGROS RODRIGUEZ, JESSICA LOPEZ, JOSE FRANCISCO DOMINGUEZ, CARMEN ARMERO, GABRIEL GASSOL, ELIANA ANGUERA, ROSA LLUCH, ROSA LORES, ESTEVE MASSO, FRANCISCO JAVIER RAMON, CARME RUA, YOLANDA ORTIZ, SUSANA LOPEZ, ANGEL DE MARCOS, ANA CORTES, EDITA CEDEÑO, PABLO SEBASTIÁN ABECASIS, NURIA FIGUERAS, JORDI ABAD…

No hay comentarios:

Publicar un comentario