viernes, 10 de mayo de 2024

10 maig 2024 (3) Conferències a Institut de Vic

 

10 maig 2024

Conferències a Institut de Vic

En el decurs del dijous 9 de maig he tingut el privilegi d'oferir dues conferències a l'Institut de Vic, concretament pels alumnes de Grau TES (Tècnic en Emergències Sanitàries).

Les dues xerrades, a les 12.30 i les 15.00 hores, han estat fonamentades en les tasques que es deuen fer en el moment d'una emergència. Malgrat parlar-ne d'atemptats terroristes, també vàrem parlar de sinistres aeris o accidents ferroviaris en els quals membres de la UAVAT hem tingut presència en molts anys anteriors.

Hem pogut comentar com ha de ser l'actuació del TES en els moments immediatament posteriors a un sinistre amb múltiples víctimes, donat especial importància al fet de assistir tant a nivell d'emergències com a quin ha de ser el comportament amb relació a conèixer informació que pugui ser adient als drets dels afectats.

Ha estat un plaer poder impartir aquests coneixements i resto (restem) a la disposició per tornar cada cop que els membres del professorat ho creguin adient.

Per cert, un detall més: entre els alumnes del torn de tarda estava l'Ivan Morales, víctima de l'atemptat a La Rambla. La seva mare, Iolanda Ortiz també víctima de l'atemptat, va poder oferir el seu testimoni personal en tot el succeït en l'atemptat.






No hay comentarios:

Publicar un comentario