martes, 27 de febrero de 2024

26 febrer 2024 (8) elmon.cat

26 febrer 2024 


 

Les comissions d'investigació al Congrés de Pegasus, operació Catalunya i 17-A, ja tenen data de constitució

Dijous es constituiran amb la presidència d'Armengol

De fet, les tres comissions es constituiran la tarda del mateix dimecres i de manera seguida, amb la presidència d’Armengol. Serà una sessió ràpida de nomenament dels portaveus i la presidència de la comissió, així com de preparació del calendari i el pla de treball que s’haurà d’aprovar en el termini que fixi aquesta primera sessió. Totes tres comissions van ser acordades per l’independentisme amb els socialistes però amb el suport de Sumar i dels partits sobiranistes bascos -Bildu i PNB-.

Nous intents

Serà el segon intent per a treballar la comissió d’investigació sobre les “actuacions del ministeri de l’Interior durant els governs del PP en relació amb les presumptes irregularitats que vinculen alts càrrecs i comandaments policials amb l’existència d’una trama parapolicial” i la “denominada Operació Catalunya”. La legislatura passada també es va aprovar però l’avançament electoral va frustrar les seves tasques i la seva agenda. Al capdavall, només hi va participar el comissari d’intel·ligència jubilat, José Manuel Villarejo. Aquesta comissió es crearà a les tres de la tarda

Per altra banda, la comissió del 17-A, molt reclamada des de Junts per Catalunya, va formar part de l’acord per configurar la mesa del Congrés el passat 16 d’agost. La previsió de la seva constitució serà a dos quarts de quatre. I, en darrer terme, a les quatre de la tarda es constituirà la comissió del ciberespionatge a l’independentisme amb mecanismes com Pegasus o Candiru, una comissió que també està constituïda al Parlament de Catalunya, però que no ha aconseguit fer seure com a ponents els càrrecs del govern embolicats en l’ús d’aquests spywares.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario