domingo, 10 de diciembre de 2017

07 desembre 2017 (2) Ara (opinió)

07 desembre 2017 



Un jutge investiga una regidora de la CUP de Barcelona per haver acusat els Mossos "d'executar" terroristes
La fiscalia porta les declaracions al jutjat i acusa Maria Rovira d'un delicte d'injúries

Un jutge ha citat a declarar com a investigada la regidora de la CUP a Barcelona Maria Rovira per haver acusat els Mossos d'Esquadra d'haver "executat extrajudicialment" els terroristes que van atemptar a Barcelona i Cambrils aquest agost. El titular del jutjat d'instrucció número 29 de Barcelona ha acordat obrir diligències per aquestes declaracions de Rovira durant un ple municipal i l'ha citat a declarar el 8 de febrer.
El magistrat ha obert diligències per les denúncies presentades per diversos sindicats policials a la fiscalia, que ha decidit portar les afirmacions al jutjat perquè investigui Rovira per un presumpte delicte d'injúries. A part de la citació, el jutge ha requerit a l'Ajuntament de Barcelona que li remeti una còpia de l'acta de la cesio plenària del 8 de setembre, si pot ser adjuntant-hi una gravació en vídeo on Rovira va fer les declaracions.
En el marc d'aquest ple, l'Ajuntament de Barcelona va concedir ma dedalla al mèrit cívic als Mossos i a la Guàrdia Urbana pel seu paper en els atemptats del 17-A. En la seva intervenció, Rovira va lamentar que no s'haguessin tingut en compte les "execucions extrajudicials" dels terroristes i va acusar la Guàrdia Urbana de ser el braç executor del racisme institucional.
Arran d'aquestes afirmacions, el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) va presentar a la Fiscalia de Barcelona una denúncia en què acusava d'injúries la regidora de la CUP perquè entenia que el seu propòsit era "desprestigiar" el cos dels Mossos i els agents que van abatre els terroristes. Segons la denúncia de l'SPC, les declaracions de Rovira tenien "la clara intenció d'injuriar i atemptar contra la dignitat de la mateixa institució i la dels agents actuants en els atemptats".
A més de l'SPC, en la causa oberta contra Rovira s'hi ha personat la Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF) i el Sindicat d'Agents de la Policia Local.

Opinió:

En el mon de la política no si val tot i es evident que certes declaracions de dirigents politics han de ser revisades e investigades per conèixer si han estat causa de delicte. I personalment he vist tant patiment en tantes families afectades per un atemptat terrorista que tinc molt clar que qualsevol ciutadà (membre o no de qualsevol FCSE) ha de defendre’s quan veu la seva integritat física amenazada.

I si es fan declaracions com la que ha fet la representant de la CUP el mes coherent sería anar a la primera comisaría dels Mossos que es trobés i presentar les proves que confirmin el que es diu… sino, millor callar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario