sábado, 27 de enero de 2024

27 gener 2024 RAC1 (link)

 

 

 


27 gener 2024 


 


Martín Pallín sobre el jutge García-Castellón: "No hauria d'estar exercint"
'Via lliure'

El magistrat emèrit del Tribunal Suprem assegura que el jutge del cas Tsunami se l'hauria d'expulsar per emetre reiteradament resolucions "absolutament immotivades" 

Link: https://www.rac1.cat/via-lliure/20240127/118209/martin-pallin-sobre-jutge-garcia-castellon-hauria-d-exercint-magistratura-espanyola.html

José Antonio Martín Pallín, magistrat emèrit del Tribunal Suprem, assegura que el jutge de l'Audiència Nacional que Manuel García-Castellón "no hauria d'estar a la magistratura espanyola". En una entrevista al Via Lliure, Pallín explica que el jutge del cas Tsunami acumula "faltes disciplinàries molt greus que poden arribar a l'expulsió de la carrera".

Pallín assegura que les últimes actuacions del jutge no tenen cap mena de fonament. Aquest divendres, García-Castellón va emetre una resolució on sospita que Tsunami Democràtic també es plantejava "actuar" contra Felip VI i que ho hauria planejat amb l'ajuda d'un mosso que, assegura, filtrava informació als independentistes sota l'àlies de Xuxo Rondinaire.

Cas Pegasus

L'espionatge del CNI a Pere Aragonès


Sobre les informacions que envolten el cas Pegasus i l'espionatge del CNI a Pere Aragonès. Pallín creu que la Moncloa era plenament conscient de tot el que estava passant i, per tant, confirma la relació directa del Centre Nacional d'Intel·ligència amb el govern espanyol. 

Un punt de vista que coincideix amb el que publica aquest dissabte el diari El Mundo, que assenyala que les escoltes a Aragonès per part de la intel·ligència espanyola van començar el 2018, quan Pedro Sánchez ja s'havia convertit en president després de la moció de censura a Mariano Rajoy. En canvi, el govern del PSOE nega que tingui cap detall del que feia el CNI.

L'exmagistrat del Tribunal Suprem ho ha explicat l'endemà que l'exresponsable del CNI, Paz Esteban, hagi declarat davant del jutge per aclarir quines proves tenia la intel·ligència espanyola per considerar Aragonès "líder dels CDR" i, per tant, que se l'havia d'espiar. 

Fonts judicials expliquen que va ser un interrogatori hermètic i molt tens, fins i tot amb amenaces de querelles si algú revelava cap mena d'informació sobre el cas. Per això, no ha transcendit res de la declaració. 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario