miércoles, 4 de julio de 2012

04 julio 2012 Conferencia en Santa Coloma de Gramenet

04 julio 2012

Conferencia en Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

Ayer martes 3 de julio tuvo lugar una conferencia en la Sala “Jaume Cabré” de la Biblioteca del barrio de Siguerlín en Santa Coloma de Gramenet (Barcelona).
Los ponentes fuimos Jordi Valls Olivé (hijo de Xavier Valls Bauzá, asesinado en Hipercor), Antoni Batista (periodista especializado en ETA) y un servidor siendo Jaume Sayrach el moderador.
Numerosos ciudadanos acudieron a la Sala donde, bajo el título “25 años de Hipercor” los tres ponentes tuvimos la oportunidad de dar a conocer cual ha sido la realidad de los hechos transcurridos en estos 25 años.
Jordi Valls realizó una excelente conferencia sobre los sentimientos y los problemas vividos después del atentado, destacando el mensaje esperanzador y positivo. Antoni Batista presentó su conferencia haciendo hincapié en las investigaciones sobre el atentado y las consecuencias que el mismo tuvo para Herri Batasuna especialmente en Cataluña y un servidor cerró el ciclo de conferencias poniendo sobre la mesa cual ha sido el trebajo realizado desde entonces con cientos de víctimas del terrorismo, tanto del atentado en Hipercor como de otros muchos atentados y bandas terroristas que han actuado en Cataluña.
Entre los asistentes se encontraban las víctimas de atentados como el de “Scala Barcelona”, Sant Quirze del Vallés, los Jardines “Clara Campoamor” o el propio Hipercor, todos ellos residentes en Santa Coloma de Gramenet. También víctimas de otros atentados y miembros de diferentes entidades cívicas además de muchos vecinos se presentaron en la Sala “Jaume Cabré”.
Tras un muy animado coloquio entre los ponentes y diferentes asistentes, para finalizar se presentó un manifiesto destinado al Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, representado en el acto por su Alcaldesa Nuria Parlón y diferentes concejales a quienes agradezco su asistencia.

Declaració que presenten les entitats promotores del Grup de Debats 2012 a Santa Coloma de Gramenet en defensa de la pau i la convivència, 25 anys després de l'atemptat d'Hipercor i en reconeixement a les víctimes.


Enguany es commemora el 25è Aniversari del sagnant atemptat d'Hipercor perpetrat per l’organització terrorista ETA. El 19 de juny de 1987 hi moriren 21 persones, i altres 45 en sortiren ferides, quan un artefacte explosiu de gran potència va esclatar al centre comercial Hipercor de Barcelona, la més gran massacre d'ETA. Entre les víctimes mortals n'hi hagué 4 de Santa Coloma: Xavier Valls, Luisa Ramírez, Rafael Morales i Teresa Daza.

En el record de tan trista efemèride considerem necessari reivindicar la memòria i el ple reconeixement de les víctimes d’aquesta violència indiscrimina, malgrat que el cessament de la violència després de l'anunci de l'abandonament de les armes per part de la banda terrorista, l'octubre passat, ens alleugereixi el present.

Atès que les entitats promotores del Grup de Debats entenem que qualsevol objectiu polític, dins d'un règim democràtic, cal defensar-lo per la via pacífica.

Atès que hem trobat el recolzament de la màxima institució municipal de cara a la realització d'un acte commemoratiu el proper dia 3 de juliol, obert a la reflexió sobre els reptes actuals per desterrar definitivament la violència.

Atès que és el nostre desig aprofitar el marc de l'esmentada activitat per reivindicar la pau i la convivència entre totes les persones i col·lectius, la celebració de la fi de la violència a l'horitzó d'Euskadi i de l'Estat Espanyol, i el reconeixement i homenatge a les víctimes de l'atemptat.

És per aquests motius que el Grup de Debats 2012 de Santa Coloma de Gramenet proposa a l'alcaldessa de la ciutat, com a màxima representant de la institució municipal:

Primer: Promoure un manifest institucional i cívic que refermi, de manera tant oficial com ciutadana, el desig d’avançar en el camí de la pau i la convivència democràtica expressat en aquesta Declaració.

Segon: Organitzar el retiment d'un homenatge públic a les víctimes colomenques de l'atemptat, i per extensió a totes les víctimes d’altres actes de terrorisme, en el marc del 25è Aniversari del fets d'Hipercor. Aquest reconeixement s'hauria de concretar de manera permanent i perdurable, com a forma de fer visible el seu record a la ciutat i com a expressió del rebuig col·lectiu a la utilització de  la violència com a medi per assolir metes polítiques. Per tal motiu pensem en la col·locació d'una placa commemorativa o una acció similar, aspecte sobre el qual aquest Grup de Debats estaria disposat a col·laborar amb propostes.


Santa Coloma de Gramenet, 3 de juliol de 2012



Centre Excursionista Puigcastellar     
Casal del Mestre     
Gramenet Imatge Solidària       
Fòrum-Grama                     
Associació Colomenca de Literatura



No hay comentarios:

Publicar un comentario