viernes, 2 de febrero de 2024

02 febrer 2024 (2) elmon.cat

02 febrer 2024 


 

La fiscalia antiterrorista apuja el to i carrega contra el jutge del Tsunami

El ministeri pública carrega contra la instrucció que titlla "d'artificiosa" i d'anar més enllà de la Guàrdia Civil

L’escrit, al que ha tingut accés El Món, el ministeri públic s’abona als recursos d’apel·lació interposats pel cap de l’oficina del president Puigdemont, Josep Lluís Alay i per la cap de gabinet de la consellera d’Educació, Marta Molina. Tots dos van recórrer la decisió d’enviar la causa al Tribunal Suprem en tant que hi havia dos presumptes aforats: Puigdemont i Rovira. La crítica irada de fiscalia és directa, curteta i al peu, fins al punt que acusa el magistrat d’anar “més enllà de la Guàrdia Civil” i de confondre “Tsunami Democràtic amb altres moviments com els CDR”.

Diligències inútils

“Fins avui l’instructor ha dut a terme diligències que no han incidit en absolut ni han aportat cap dada nova sobre la inculpació dels dos aforats, i és especialment significatiu en la figura de Puigdemont, al qual, ni tan sols la Guàrdia Civil efectuava cap atribució dels fets objecte de la investigació”, assegura fiscalia. En aquest marc, Carballo remarca que “les diligències s’han centrat a investigar, o acreditar més aviat, les conseqüències dels actes de desordre públic duts a terme a Catalunya a finals del 2019 per diversos col·lectius i per variades persones, però no ha incidit cap de les diligències acordades ni practicades en la responsabilitat suposada dels aforats”.

“Encara més, ha estès la pràctica de diligències a l’acreditació de fets que ni tan sols es recullen als informes d’intel·ligència de la Guàrdia Civil duent a terme una amplitud de l’objecte del procediment sense justificació”, alerta. “L’instructor”, addueix fiscalia, “en els fonaments d’algunes de les seves resolucions arriba a confondre el fenomen de Tsunami Democràtic amb els CDR quan es tracta d’entitats o actuacions absolutament diferents”. Així, el fiscal renya desacomplexadament al jutge perquè els agents de la Guàrdia Civil, en els seus atestats, mostra com alguns dels investigats a la causa del Tsunami tenen “interès a contactar i comptar amb l’actuació dels CDR, exponent evident que es tracta del mateix fenomen”.

Per altra banda, carrega contra les trampes del jutge per mantenir la causa oberta. És especialment punyent quan acusa l’instructor de resoldre “prolongacions artificioses” amb successius trasllats del recurs de fiscalia a parts que s’anaven personant en el procediment i sense “ni tan sols, exigir a aquestes parts la presentació dels seus escrits i el compliment formal dels seus escrits personacions en termini, amb això dilatant la tramitació del recurs”.

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario