sábado, 15 de junio de 2013

15 juny 2013 (2) El Periodico de Catalunya (opinio)

15 junio 2013



Llibertat per als 4 islamistes detinguts a Barcelona








El Jutge de la Audiencia Nacional Eloy Velasco va prendre ahir dues decisions sobre els quatre presumptes islaimstes detinguts dimecres passat a Barcelona per enaltir la gihad. Per un costat, en va decretar la llibertat, amb l’obligació de comparèixer dos cops a la setmana. Per l’altre, va demanar al Ministeri de l’Interior que revisi els seus permisos de residència i en decreti l’expulsió d’Espanya. Es tracta de Kamel Boulehmi, considerat el capitost del grup i que segons la investigació es va radicalitzar durant una estada a Tunísia, i de Sabri Riahi, Sassi Grab i Hamad Bdhaou. Un cinquè arrestat en l’operació Kartago va ser posat en llibertat abans de comparèixer davant el jutge.
Velasco va adoptar la decisió a petició de la fiscal de l’Audiència Nacional Teresa Sandoval, que va considerar que el delicte que se’ls imputa, enaltiment del terrorisme, està penat amb un màxim de dos anys de presó i per tant seria excessiu decretar-ne l’ingres a la presò preventiva.

Opinió:

Recordo quan no fa gaire vaig dir que estava d’acord si es detenien 30 persones per investigar i després només quedava una detinguda si amb aixó es podía evitar un atemptat.
Se que algú es va sentir molest però, malgrat tot, ho continuu pensant. Si hi han indicis i despres no es poden mostrar les proves, cap problema. Però si hi han indicis i després es poden mostrar les proves… segurament amb aquest procediment se haurá evitat molt dolor.
Ens imaginem que, par aquelles coses, el dimecres 18 de juny de 1987 haguesin detingut a tres suspitosos de pertanyer a ETA? El atemptat de Hipercor no estaria als llibres de història… i tant de bo amb la resta hagues estat el mateix

No hay comentarios:

Publicar un comentario