martes, 24 de octubre de 2023

23 octubre 2023 (5) TV3 (link trailer)

 

 

23 octubre 2023


 

"Nits sense ficció" estrena "Víctimes dobles", el calvari de ser víctima de la violència terrorista a Espanya, i "Sobreviure a Utoya", l'atac d'Utoya explicat pels supervivents

Demà, a les 22.05, "Nits sense ficció" estrena "Víctimes dobles", la crònica de la lluita pel reconeixement i els drets de les víctimes del terrorisme a Espanya en els darrers quaranta anys.

Link trailer:                                  

https://www.ccma.cat/premsa/nits-sense-ficcio-estrena-victimes-dobles-el-calvari-de-ser-victima-de-la-violencia-terrorista-a-espanya-i-sobreviure-a-utoya-latac-dutoya-explicat-pels-supervivents/nota-de-premsa/3256734/

Tot seguit, a les 23.20, s'estrenarà "Sobreviure a Utoya", documental que recull els testimonis de cinc supervivents de l'atac terrorista més violent de la història noruega i les cicatrius que arrosseguen.

"Víctimes dobles"

S'ha parlat molts cops als mitjans de comunicació de les víctimes del terrorisme i del seu dolor, però sempre han estat peces fragmentades, que s'han centrat en la part emocional. Mai s'ha explicat, però, la història de com al llarg de quasi quatre dècades diferents homes i dones, als quals els ha tocat viure el drama del terrorisme, s'organitzaven i lluitaven contra l'ús partidista de la seva causa i com, elles mateixes, davant la passivitat de l'Administració, han hagut de localitzar i assistir a les víctimes d'altres atemptats.

Els atemptats de Madrid l'11 de març del 2004 van causar 191 morts i un debat interessat, cruel i estèril sobre l'autoria dels atacs que va arraconar les víctimes i va polititzar les associacions que, aparentment, les representaven. "Víctimes dobles" analitza l'abast d'aquesta politització i denuncia l'abandonament dels supervivents i dels familiars dels morts i ferits víctimes del terrorisme a Espanya.

Amb entrevistes a les víctimes de Catalunya, Madrid i Euskadi, analistes polítics i responsables dels governs català i de l'Estat, "Víctimes dobles" recorre les ferides del terrorisme i la deixadesa incomprensible de les víctimes per part de les institucions.

Fitxa tècnica

Direcció: Xavier Baig i Jordi Rovira

Guió: Òscar Moreno i Jordi Rovira

Realització: Xavier Baig

Producció executiva REC: Òscar Moreno

Producció executiva 3Cat: Silvia Pairó Vila

Producció delegada 3Cat: Daniel Barea Delgado

Direcció de fotografia i Muntatge: Xavier Baig

Direcció de producció: Òscar Moreno

Redacció i documentació: Esperanza Escribano

"Víctimes dobles" és una producció de 3Cat produïda per REC Videoproduccions, S.C.P.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario