miércoles, 4 de marzo de 2015

04 març 2015 Conferencia Biblioteca "Roquetes"

04 març 2015 (02.03.15)




Conferencia “Charlie Hebdo: consecuencias”

El dilluns per la tarda vaig tenir el plaer de estar convidat a la tertúlia que van desenvolupar en José María Mena (ex-Fiscal Jefe de Catalunya) i Jordi Moreras (Professor de Antropología, Filosofía i Treball Social de la Universitat “Rovira i Virgili” de Tarragona).

Sota el tema “Charlie Hebdo: consecuencias del atentado de París y el tratamiento mediático” varem gaudir de una excel·lent informació i de un molt animat col.loqui posterior, on els assistents (que omplien la Sala de la Bibliotena Roquetes) varem compartir també els dubtes, els coneixements i les propostes pertinents.

Personalment vaig gaudir moltissim de l’acurada disecció que en José María Mena va presentar sobre la modificació del Codi Penal, explicant la realitat del que es vol aconseguir amb aquest canvi legal.... i coincideixo absolutament amb les seves apreciacions. Es una llástima que molts dels que s’omplen la boca parlant de aquesta modificació com un avanç no van estar presents a la conferència, per aprendre i per mirar de rectificar la seva visió suposadament progresista, que no es res mes que una tornada als temps mes retrograds de décades pasades.


D’altre banda, la intervenció de en Jordi Moreras va deixar ben clar el interés que des de alguns sectors mediátics i politics estan intentant: relacionar absolutament  el mon musulmá amb el yihadisme i, per extensió, amb el terrorisme... i de aquesta manera tenir la excusa per retallar els drets civils que tant va costar assolir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario