miércoles, 13 de febrero de 2019

12 febrer 2019 (3) beteve (opinió) (link)

12 febrer 2019



Una exposició fotogràfica al Palau Robert homenatja les víctimes dels atemptats del 17-A

Es tracta d'un reportatge col·lectiu fruit de la feina de nou fotoperiodistas

El Palau Robert inaugura aquest dimarts l’exposició fotogràfica “BCN DOL”. Es tracta d’un recull d’imatges sobre els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, fetes per fotoperiodistes que formen part del Sindicat de la Imatge UPIFC. Els autors de les fotografies són Jordi Borràs, Àngel García, Josep Lluís Vecino, Ferran Nadeu, Jordi Boixareu, Dani Codina, Charlie Pérez, Alberto Tallón i Roser Villalonga. L’exposició es pot visitar del 12 de febrer al 24 d’abril al jardí del Palau Robert.
Es tracta d’un reportatge col·lectiu, amb 21 fotografies, amb què UPIFC vol “retre homenatge a les víctimes dels atemptats i fer un reconeixement a la resposta democràtica de la ciutadania”. Les imatges repassen els fets del 17 d’agost del 2017. Des dels primers moments després de l’atemptat, quan la policia buscava el terrorista i evacuava la zona, fins les imatges de la Rambla buida, ja de matinada. També s’hi poden veure els dies posteriors: la reacció de la ciutadania i les administracions i les mostres de condol.
Segons Paulina Flores, comissària de l’exposició juntament amb Manel Sanz, “l’exercici fotoperiodístic cobra una nova dimensió” quan als professionals els toca “documentar de primera mà un entorn dels fets tan familiar que fins i tot poden reconèixer les rajoles del paviment”. Assegura que la tria d’aquestes imatges s’ha fet “amb el més gran dels respectes” per les víctimes, directes o indirectes.



Opinió:

Només un petit aclariment. El titular diu que “una exposició fotogràfica al Palau Robert homenatja les víctimes dels atemptats del 17-A”… cal dir que tambè a les del 16 a Alcanar i las del 18 a Cambrils…


No hay comentarios:

Publicar un comentario