jueves, 9 de julio de 2015

08 juliol 2015 (07.07.15) (3) Diari ARA (catalá) (opinió)

08 juliol 2015 (07.07.15)
Iu Forn



Víctima rica, víctima pobra







En Roger Tugas explicava aquest dilluns al nostre diari que el Tribunal de Comptes ha trobat irregularitats en les subvencions atorgades per Jorge Fernández Díaz a algunes associacions de víctimes del terrorisme. S’han donat ajuts a projectes sense objectius concrets, que no complien els requisits o que no tenien cap control de despesa. Mentrestant, moltes víctimes no disposaven ni d’un trist psicóleg que els donés suport, d’altres no han pogut personar-se en les causes perquè no els han avisat de la celebració del judici i algunes mes desconeixen que són considerades víctimes i que, per tant, tenen dret a cobrar uns diners que, per descomptat, no han cobrat i que s’ha quedat l’Estat. Si vol més informació sobre aquesta humiliació moral, tafanegi el blog de Robert Manrique, víctima d’Hipercor i una veu sensata i coherent (http://eltrasteroazul.blogspot.com.es). Però, esclar, el PP d’Aznar va decidir que a les víctimes del terrorisme no se les havía d’ajudar sinó utilitzarles políticament, una demostració de la baixesa moral del personatge, i el que ha fet el tal Fernández Díaz ha sigut continuar la feina. Aixó si, després de la roïnessa, visita al mossén, absolució i endavant sense cap remordiment. Les 43 víctimes del metro de València, en canvi, no van tenir tanta sort i han sigut oblidades, humiliades, deshonrades i silenciades. El president Camps es va negar a rebre als familiars i els responsables de Canal 9 van exercir la censura informativa.
Les víctimes han de ser respectades. Sempre. Totes. I uitilitzar-les o menysprear-les només está a l’abast de trossos de carn amb ulls com els citats.


Opinió:


Per començar, agrair al diari ARA i el Iu Forn el reconeixement public fet tant a la meva trajectoria com en aquest blog. Ha estat una agradable sorpresa saber que es parla de aquest tema despres de "tafanejar" en el blog i tenir l'oportunitat de accedir a mes de 3120 noticies.
I es evident que el que unes poques victimes portem molt de temps explicant algun dia ha de anar sortint a la lum, hi ha molta informacio que s' ha de donar a conèixer com es la referent a entitats que no han complert amb les justificacions,  que no ofereixen els serveis que diuen tenir a disposicio dels seus membres, que creuen tenir una representativitat fonamentada en llistats inventats, que son dirigides per personatges que s'inventen ferides i sequeles...

No hay comentarios:

Publicar un comentario