martes, 15 de marzo de 2016

12 març 2016 (2) Regió7 (opinió)

12 març 2016



La unitat entre les víctimes marca el desè aniversari dels atemptats de l´11-M
El PP assegura que la "veritat judicial" és perfectament compatible amb "seguir analitzant què va poder passar"

Deu anys després de l'atemptat més gran que ha patit Espanya, les víctimes dels atacs de l'11-M van voler en aquesta ocasió mostrar-se unides en un clamor perquè els polítics i les institucions no les deixin en l'oblit, la foscor i la soledat. Una unitat que es va escenificar en el primer homenatge del dia: el funeral d'Estat presidit pels reis a la catedral madrilenya de l'Almudena i oficiat pel cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela.

Al costat dels gairebé 900 assistents a aquesta cerimònia fúnebre, unides les quatre presidentes de les principals associacions de víctimes: Ángeles Pedraza, Pilar Manjón, Mari Mar Blanco i Ángeles Domínguez, que van aparcar la divisió protagonista en altres aniversaris per, una dècada després de la massacre, deixar clar que l'11-M no ha de ser un dia per a "retrets" ni enfrontaments.

"Avui no. Avui és el dia de les víctimes", va recordar Pedraza al Bosc del Record al parc del Retiro de Madrid, un acte en el qual només va faltar finalment Manjón, en acudir a un altre homenatge a la Universitat Complutense de Madrid, a la qual es dirigia el seu fill quan va morir en els atemptats.

Com ell, 190 viatgers més van morir en els trens i més de 1.800 van resultar ferits aquell 11 de març del 2004. A tots els van voler recordar familiars, desenes de ciutadans, supervivents i polítics. Primer a l'ofici religiós i després en l'homenatge al Bosc del Record organitzat per l'AVT.

En aquest sentit, el president del govern, Mariano Rajoy, va valorar positivament la unitat amb la qual tots els espanyols van retre homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes de l'11-M. El cap de l'Executiu va assenyalar que totes les víctimes del terrorisme i les seves famílies "han tingut, segueixen tenint i seguiran tenint sempre el suport total i absolut de tots els espanyols". "Al final, l'objectiu és que les víctimes se sentin reconfortades, que aquests actes terroristes no es tornin a produir mai més i que la societat espanyola derroti de manera definitiva el terrorisme", va afegir.

Per part seva, el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, va assenyalar que la "veritat judicial" que suposa la sentència sobre els atemptats terroristes de l'11-M i "seguir analitzant" i investigant "què va poder passar" són dues coses "perfectament compatibles". Alonso va assenyalar que el que ha d'estar clar és que "els únics culpables són els terroristes" i els "agredits", el "conjunt de la societat".
La portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, va considerar que ahir era el dia de recordar i honrar les víctimes dels atemptats i no de fer especulacions sobre el que va succeir, perquè, a més, la justícia ja va aclarir "la veritat" del que va passar.

Reforçar la unitat

CiU i el PNB van coincidir a considerar que el desè aniversari dels atemptats de l'11 de març era un dia per al record i la solidaritat amb les víctimes, per reforçar la unitat i "tancar d'una vegada teories especulatives o conspiratives".

Finalment, els portaveus d'ICV i ERC al Congrés van instar a demanar disculpes aquells que han escampat dubtes i han avalat teories conspiratòries sobre l'autoria de l'11-M.

Opinió:

Ja cansa el fet de parlar de “unitat” mentrestant alguns es dediquen a anar dient comentaris que postren la seva absoluta ignorancia i la seva total dependencia de certes sigles politiquees.

Malgrat tot, ho recordo per si algú no se ha donat compte encara.

No hay comentarios:

Publicar un comentario