martes, 30 de mayo de 2017

30 maig 2017 Concert Memorial 30 Aniversari atemptat a Hipercor

30 maig 2017





CONCERT MEMORIAL 30 ANIVERSARI DE L’ATEMPTAT D’HIPERCOR.

Un honor i un plaer poder oferir aquesta informació relaiconada amb un acte en record i homenatge a tots els afectats per l’atemptat en els magatzems “Hipercor”. I des de la vesant mes personal, agraïr a l’Associació de Veïns de La Sagrera i l’Associació Symphocat que hagin comptat amb la meva petita col·laboració per la preraració de aquest acte que, sens dubte, referma la sensibilitat dels conciutadans cap als que varem patir els efectes de un fet tan exacrable.
A continuació publico la nota de premsa on s’informa de l’iniciativa de l’Associació de Veïns de La Sagrera i l’Associació Symphocat
Ens veiem el diumenge 18?



CONCERT MEMORIAL 30 ANIVERSARI DE L’ATEMPTAT D’HIPERCOR.
Organitzat per l’Associació de Veïns de La Sagrera i l’Associació Symphocat, el proper diumenge, 18 de juny, a les 12 hores, es celebrarà un concert al Parc de la Pegaso, Memorial del 30 Aniversari de l’Atemptat terrorista al magatzems Hipercor, quan a l’aparcament del centre comercial de La Sagrera, el 19 de juny de 1987, ETA va fer esclatar un cotxe bomba, que causà la mort a 21 persones, ferint-ne a 45 més.
La iniciativa va sorgir els primers mesos de l’any, per part d’ambdues entitat. L’Associació de Veïns volia que aquest aniversari no restes oblidat i l’Associació Symphocat li va oferir la seva Symphonic Beat Band per a, en un concert, poder aplegar en un indret del proper al lloc, als veïns i veïnes que es volguessin reunir per recordar el fet que va causar tant gran impacte a la Sagrera, als barris veïns i a tota la ciutat.
La intenció dels organitzadors va estar, des del primer moment, el reunir, amb el pretext de la música, a totes les persones que volguessin recordar aquell fet dolorós, demostrant que ni les víctimes mortals, ni els supervivents i les seves famílies, han estat oblidades al barri. També va ser propòsit inicial que fos un acte senzill, obert absolutament a tothom que hi volgués venir, però sense fila d’honor, ni representants, ni autoritats, sense discursos ni parlaments, en el qual pogués participar tothom, sempre a títol personal: els veïns dedicant un record als seus veïns.
El concert, interpretat per la Symphonic Beat Band, dirigida pel mestre José David Domènech, amb gairebé una quarantena de músics, persones totes joves, que no havien nascut quan els fets de fa trenta anys, durarà poc més d’una hora, pretenent allunyar-se de tota música solemne, incorporant música simfònica per a tots els públics, planera (bandes sonores, composicions per a banda, estils moderns...), plantejant-se com un concert lúdic de diumenge migdia, procurant arribar a tothom, de forma que les notes s’uneixin als records.
En el darrer moment, l’AVV de la Sagrera i Symphocat han tingut notícia de l’organització, en dates properes, d’altres actes en Memorial dels fets, inclús i per primera vegada, un acte institucional. Ambdues entitats convocants es congratulen de les iniciatives i fan una crida a participar en actes que honoren la memòria dels qui patiren en aquestes i d’altres tràgiques circumstàncies.  

Informació:

Joan Pallarès 639311001 jpallarèspersonat@gmail.com
Jaume Matas 696042171 matas.pedra@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario