miércoles, 21 de junio de 2017

18 juny 2017 (17.06.17) (7) Ara

18 juny 2017 (17.06.17) 



Barcelona homenatja les víctimes de l'atemptat d'Hipercor en el 30è aniversari de la tragèdia
El 1987 un atac amb un cotxe bomba d'ETA va provocar 21 morts i 45 ferits a l'avinguda Meridiana

Barcelona ha homenatjat aquest dissabte les víctimes de l'atemptat d'Hipercor. L'acte l'ha organitzat l'Ajuntament per commemorar el trentè aniversari de l'atemptat terrorista que l'organització armada ETA va fer al centre comercial, situat a l'avinguda Meridiana, el 19 de juny del 1987, que va provocar 21 morts i 45 ferits. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat en l'acte de record, reconeixement i homenatge de la ciutat a les víctimes.

La intervenció artística 'Memorial a les víctimes de l'atemptat de l'Hipercor', d'Àngels Aymar, ha comptat amb la participació activa dels familiars de les víctimes mortals. L'objectiu de la proposta ha sigut "oferir el record i el reconeixement de la ciutat a la memòria dels ciutadans que van veure com les seves vides eren malmeses" per l'explosió d'un cotxe bomba, activat pel comando Barcelona d'ETA, en l'atemptat més mortífer de l'organització terrorista i un dels més sagnants de la història recent de Catalunya. La proposta ha volgut generar una interacció i una identificació entre els ciutadans i les víctimes, partint de la premissa que l'atac dels terroristes va anar directament contra la població i que, per tant, qualsevol persona podria haver sigut aquell dia allà on van tenir lloc el fets.
Un cop s'ha acabat aquest acte davant el monument Tall Irregular Progression, de Sol LeWitt, en record i homenatge a les víctimes del terrorisme, s'ha visitat  un faristol explicatiu de l'atemptat, instal·lat no fa gaire davant els magatzems Hipercor, a l'avinguda Meridiana, com a testimoni dels fets recordats. De cara a finals d'any, s'està preparant una exposició, comissariada pel periodista Francesc Valls, sobre els fets i el context històric en què va tenir lloc l'atemptat d'Hipercor.


No hay comentarios:

Publicar un comentario