domingo, 4 de enero de 2015

29 desembre 2014 La Vanguardia (opinió)

29 desembre 2014



La rebel·lió del Tribunal Suprem







La sortida de prsos d’EWTA implicats en atemptats com el d’Hipercor ha generat tensions entre el Govern i els jutges. Una cosa semblant va passar amb l’aplicació de la doctrina Parot, però el més singular aquesta vegada és que el Suprem s’ha situat en una línia molt crítica amb l’Executiu. I en aquest assupte l’esquerra judicial no está sola. De fet, la Sala Penal del Suprem, d’on ha sortit la queixa, és d’amplia majoria conservadora. Però 13 dels seus 18 membres van firmar un document de protesta per les crítiques de l’Executiu als jutges arran de les excarceracions d’etarres ordebades per l’Audiència Nacional en compliment de l’acord marc europeu que permet acumular a Espanya les penes complertes en altres països.
L’Executiu creu que aquest acord admet excepcions i es basa en el fet que hi ha hagut sentències contradictòries.
El Suprem manté l’assumpte en estudi i es pronunciarà definitivament durant el mes de gener. Però ha interpretat els comentaris del Govern com una ingerència. El president del CGPJ, Carlos Lesmes, va convidar els magistrats del Suprem a sol·licitar empara si creien que s’atacava la seva independència. I en aquesta fase ja va entrar de ple l’esquerra judicial i política. Jutges per la Democràcia (JpD) va criticar la “indissimulada” proximitat de Lesmes amb el “poder polític”, IU el va acusar de no “fer la seva feina” en defensa dels jutges i el PSOE va sol·licitar la comparaixença de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sánez de Santamaría, per explicar el conflicte. Un altre capítol de dura confrontació será el d’algunes reformes legislatives en marxa, des de la llei mordassa a les escoltes sense autorització judicial, passant pel Codi Penal i la presó permanent revisable.

Opinió:

No se si parlar de jutges que es rebelen es gaire exacts  pero si que entenc que existeixin jutges que estiguin farts de que els fotin a tots en els mateixos sacs tots plegats.

De la mateixa manera que algunes victimes estem farts de que tambe ens volguin posar en el mateix sac de altres ignorants. Com a minim, algunes victimes varem ser valentes I varem deixar ingressos al marge. Potser arribara al dia en que algun jutge faci el mateix pas...

No hay comentarios:

Publicar un comentario