jueves, 17 de agosto de 2023

16 agost 2023 Vilaweb (opinió)

 

16 agost 2023

 


Una de les turistes rescatades a Etiopia es compara amb el 17-A

Polèmica perquè una de les turistes rescatades a Etiòpia es compara amb les víctimes del 17-A

"Si per fer qualsevol cosa t'ho has de mirar tot, no surts de casa. Als turistes que passejaven per les Rambles el 2017 els va passar, i era a Barcelona", ha dit

Núria Giménez i Adelina Matas, dues de les turistes catalanes atrapades durant deu dies a Etiòpia, han respost a les crítiques que circulen aquests dies a les xarxes per haver viatjat a un país sense tenir-ne en compte el context polític. Tanmateix, en una entrevista a Catalunya Ràdio, una resposta d’Adelina Matas ha encès encara més la polèmica: ha comparat la seva situació amb la de les víctimes dels atemptats de Barcelona del 17-A. “Si per fer qualsevol cosa t’ho has de mirar tot, no surts de casa. Als turistes que passejaven per les Rambles el 2017 els va passar, i era a Barcelona”, ha dit.

Totes dues turistes han admès que no sabien que hi havia guerra al nord del país entre l’exèrcit etíop i les milícies.

Els tres valencians van arribar ahir al matí a l’aeroport de València, i els nou catalans van aterrar a Barcelona també ahir vora les 18.00, després d’haver perdut un vol de connexió entre Addis Abeba i Istanbul, que els hauria fet arribar al matí.

Opinió:

En totes les trucades i contactes que em demanaven opinió sobre les paraules de la senyora Matas, només he dit que preferia no opinar públicament del que em semblen les seves declaracions.

Malgrat tot, m'agrada ser positiu i aportar probables solucions quan hi ha gent que  problemes. Aixi doncs, per si els afectats dels sucesos d-Etiopia llegeixen aquestes paraules, els faria dues propostes.

La primera, que contactin amb la Subdirección General de Apoyo a Victimas del Terrorismo (depenent del Ministerio de Interior) i tramitin la solicitud del reconeixement com a victimes del terrorisme.

Més que res, per què així tindran l’oportunitat de patir el que és realment ser víctima d'un atemptat, fins i tot en la paperassa burocràtica.

D’altra banda, poden contactar amb l'Oficina de Atencio a Víctimes del Delicte de la Generalitat de Catalunya i tramitar la possibilitat d'haver estat víctimes d'un delicte a Etiòpia.

I després, facin el que facin, que vinguin i ens ho expliquin…

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario