lunes, 21 de agosto de 2023

17 agost 2023 (15.08.23) (4) Vilaweb (opinió)

   17 agost 2023 (15.08.23) 

 


Polèmica perquè una de les turistes rescatades a Etiòpia es compara amb les víctimes del 17-A

"Si per fer qualsevol cosa t'ho has de mirar tot, no surts de casa. Als turistes que passejaven per les Rambles el 2017 els va passar, i era a Barcelona", ha dit

Núria Giménez i Adelina Matas, dues de les turistes catalanes atrapades durant deu dies a Etiòpia, han respost a les crítiques que circulen aquests dies a les xarxes per haver viatjat a un país sense tenir-ne en compte el context polític. Tanmateix, en una entrevista a Catalunza Radio, una resposta d’Adelina Matas ha encès encara més la polèmica: ha comparat la seva situació amb la de les víctimes dels atemptats de Barcelona del 17-A. “Si per fer qualsevol cosa t’ho has de mirar tot, no surts de casa. Als turistes que passejaven per les Rambles el 2017 els va passar, i era a Barcelona”, ha dit.

Totes dues turistes han admès que no sabien que hi havia guerra al nord del país entre l’exèrcit etíop i les milícies.

Els tres valencians van arribar ahir al matí a l’aeroport de València, i els nou catalans van aterrar a Barcelona també ahir vora les 18.00, després d’haver perdut un vol de connexió entre Addis Abeba i Istanbul, que els hauria fet arribar al matí.

Opinió:

Soc una persona molt respectuosa amb les opinions alienes, malgrat no m-agradin. Per aquesta raó i encara que des d'alguns medis m'han demanat opinió, prefereix-ho no dir el que penso d'aquestes declaracions.

Malgrat tot, tal com he dit a tuiter, li recomano que faci dues gestions. La primera, amb la Subdirección general de Apoyo a Victimas del Terrorismo a veure que li diuen... i la segona amb la Oficina d'Atenció a Víctimes del Delicte de la Generalitat de Catalunya.

Aleshores sabrà realment el que són les conseqüències d'un atemptat...

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario