miércoles, 6 de diciembre de 2023

05 novembre 2023 (2) RAC1

 

05 novembre 2023 


 

Les perles de Mayor Oreja en un institut concertat de Madrid: "ETA capitaneja un pla suïcida a Espanya"

L'exministre de l'Interior va donar una xerrada a 300 alumnes en què va insinuar que l'extrema esquerra catalana podria estar al darrere de l'intent d'assassinat de Vidal Quadras

En les últimes hores ha reaparegut Jaime Mayor Oreja, qui va ser ministre de l'Interior del govern de José María Aznar entre el 1996 i el 2001 i ha fet l'enèsima crida de la dreta espanyola a salvar Espanya. Alerta que la nació espanyola està en caiguda lliure per un "pla suïcida que lidera ETA", directament, i demana als ciutadans que plantin cara al govern de Pedro Sánchez. 

El més sorprenent no són les seves paraules, sinó on les ha pronunciat. Aquest avís no l'ha llançat en una entrevista a la ràdio, a la televisió o en algun dinar amb altres exministres del PP, sinó en un institut concertat de la Comunitat de Madrid en horari lectiu.

Mayor Oreja va oferir aquest dilluns una xerrada a 300 alumnes de l'institut Cristo Rey de Madrid. Eren estudiants de tercer i quart d'ESO, i de primer i segon de Batxillerat; per tant, tenen entre 14 i 17 anys. A les 11, va sonar el timbre, es van suspendre les classes i es va dirigir els alumnes a la sala de conferències del centre. Estaven convocats a una xerrada de Mayor Oreja pensada, en teoria, per defensar la vigència de la Constitució a les portes del seu 45è aniversari.

Sembra dubtes sobre l'atemptat de l'11-M i a Vidal Quadras

A l'hora de la veritat, però, l'exministre de l'Interior va dedicar l'hora i mitja que va durar la seva conferència a alertar els estudiants que ETA dirigeix Espanya, a comparar l'avortament amb l'esclavitud, sembrar dubtes sobre l'autoria de l'atemptat de l'11 de març del 2004 o a insinuar que l'esquerra catalana podria estar al darrere de l'intent d'assassinat d'Aleix Vidal QuadrasEl País ha tingut accés a alguns fragments de la xerrada.

"Jo crec que Espanya va canviar de rumb el 2004. Hi va haver un atemptat terrorista, no sé si m'interessa l'autoria. És com l'atemptat de l'altre dia al meu amic Alejo Vidal Quadras. L'objectiu és desestabilitzar Espanya. Qui ho va fer, els russos, les extremes esquerres catalanes, l'extrema dreta espanyola...? M'és igual", assegura. 

I continua parlant de l'11-M i sembrant dubtes de la seva autoria: "L'atemptat es fa quatre dies abans de les eleccions generals. Si hagués estat una venjança dels iraquians, l'haurien fet un altre dia. La violència terrorista ha estat determinant per Espanya".

Ara bé, com dèiem, no es va aturar aquí. L'objectiu de la seva xerrada era transmetre als estudiants els perills als quals, segons ell, s'enfronta Espanya. El més greu, diu, és que la nació espanyola està en mans d'ETA: "Espanya avui està en caiguda lliure, ha decidit llançar-se al buit. La culpa és d'un projecte suïcida que va sumar l'esquerra, els socialistes, comunistes i nacionalistes, amb ETA de capità general".

Mayor Oreja també va esperonar els estudiants a no resignar-se i dir la veritat malgrat les dificultats que pateix Espanya. I també els va convidar a moure's sempre guiats per la fe. De fet, creu que l'altre gran problema que afronta la societat espanyola és que s'estan bandejant els fonaments cristians i s'estan substituint pel no-res. 

El centre veu bé el discurs de Mayor Oreja

L'institut veia amb bons ulls el discurs de l'exministre, cosa que també es demostra amb la reacció d'una de les professores, que també es monja. El País l'identifica com a mare Cristina i explica que va ser l'encarregada de donar la benvinguda a Mayor Oreja i presentar-lo als estudiants. Va recordar als alumnes que tenen l'obligació de defensar la dignitat de la nació espanyola, i els va demanar que perdin la por de lluir la bandera nacional. També creu que no s'ha de tenir vergonya de portar-la al carrer o d'escoltar més sovint l'himne d'Espanya. De fet, va decidir posar-ho en pràctica i va demanar al professor de música de l'institut que pugés a l'escenari i tanqués l'acte interpretant l'himne espanyol.

No oblidem que, segons El País, l'institut Cristo Rey és un centre concertat i, per tant, rep diners públics de la Comunitat de Madrid. El diari s'ha posat en contacte amb la conselleria d'Educació del govern d'Isabel Díaz Ayuso per saber si algú els havia avisat que se celebraria aquesta xerrada en horari lectiu. Una portaveu de la conselleria evita confirmar-ho o desmentir-ho, però admet que, en teoria, aquesta mena d'actes no es poden fer en hores de classe. Ara bé, també afegeix que "els col·legis, siguin públics o concertats, tenen certa llibertat per dur-los a terme". 

No hay comentarios:

Publicar un comentario