viernes, 10 de abril de 2015

09 abril 2015 (4) El PuntAvui

09 abril 2015 


Espadaler revela que els gihadistes havien fet “passos” concrets per cometre un atemptat

El conseller d'Interior vol transmetre un “missatge de tranquil·litat” però fent evident que aquest “fenomen que es dóna a altres països, també el tenim a casa nostra”


El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha assegurat aquest dijous sobre la desarticulació d'una cèl·lula gihadista que “hi havia quelcom més que una voluntat d'atemptar” perquè aquesta xarxa “havia fet alguns passos concrets” per dur a terme “algun tipus d'acte terrorista”.

Els Mossos d'Esquadra van desarticular aquest dimecres a Catalunya una suposada cèl·lula gihadista relacionada amb Estat Islàmic (DAESH). En l'operació van ser detingudes onze persones en setze escorcolls fets a Terrassa, Sabadell, Sant Quirze del Vallès i Valls.

En una entrevista a RAC 1, Espadaler s'ha acollit al secret de sumari en què es troba la investigació, que s'ha dut a terme sota les ordres del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz, per evitar detallar quins edificis emblemàtics estaven en el punt de mira de la xarxa terrorista desarticulada aquest dimecres. i que, segons informa El Periódico, hi hauria el Parlament de Catalunya, una comissaria de Sabadell i les places de Catalunya i Espanya. Segons van informar aquest dimecres fonts policials, durant els escorcolls fets durant l'operació es van trobar fotografies i vídeos de diferents edificis. De fet, el conseller ha assegurat que un cop s'aixequi el secret de sumari “quedarà provat que havien pres la decisió i fet algun tipus d'actes per atemptar” a Catalunya.

Amb tot, Espadaler ha insistit en voler transmetre un missatge de “tranquil·litat”, tot assumint que “el fenomen del gihadisme com en altres països també es dóna a casa nostra”. Però ha ressaltat que “el greu seria que no haguéssim fet cap detenció”. I en aquest punt ha volgut destacar el treball dels Mossos d'Esquadra i la coordinació feta amb altres cossos policials de l'Estat, tot destacant que “l'eficiència” que hi ha hagut “per detectar” aquest fenomen, que també ha assegurat és més “metropolità” que no pas existeixi dins de la ciutat de Barcelona.

Espadaler ha assegurat que “hem de ser vigilant” sobretot amb l'existència de mesquites que hi ha a Catalunya, però també ha remarcat, en referència a les paraules d el ministre de l’Interior, que no “s'ha d'estigmatitzar” el col·lectiu. “No tenim una situació assimilable a la de França, aquí treballem per no estigmatitzar”, ha insistit Espadaler.






No hay comentarios:

Publicar un comentario