jueves, 16 de febrero de 2017

16 febrer 2017 elnacional.cat (opinió)

16 febrer 2017



Inda compara Catalunya amb el Pais Basc: “ETA tampoc va matar tants jutges”

Els insults que va rebre la fiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi, divendres passat en l'última jornada del judici pel 9-N han desembocat en una sèrie d'arguments a alguns mitjans estatals que poden arribar a fregar l'absurd.

És el cas del director d'OkDiario, Eduardo Inda, que ahir durant la tertúlia política amb Frederico Losantos no es va poder estar d'acabar comparant la violència d-ETA amb la "violència separatista" assegurant que "aquest nivell de violència no s'ha viscut ni al País Basc als anys durs, allà podien matar algun jutge o algun fiscal, que tampoc en van matar o assassinar gaires".

Violència antipacífica

Una tertúlia amb periodistes com Hermann Tertsch (ABC) o José Alejando Vara (VozPópuli) que no té cap pèrdua, que compara els "separatistes" amb el Ku Flux Klan i asseveren que "no tenen dignitat". I no només això. També aprofiten per carregar contra alguns mitjans de comunicació catalans i el Col·legi de Periodistes de Catalunya per "defensar la llibertat i no dir que el separatisme és un crim decorant els seus crims en democràcia". 

Vara, convençut que la "violència separatista existeix des de fa anys", ha donat peu a noves acusacions d'Inda, que deixava anar que "la violència no és tranquil·la com diuen ells" perquè "hem vist a les Diades com han colpejat els cotxes de la gent del PP, com ens han perseguit, com ataquen les seus i continuen colpejant, sempre ho fan, és el pa de cada dia al Parlament".

I de pas... publicitat

Com si no ho hagués buscat, Losantos aprofita la conversa per deixar caure que en casos així la fiscal necessitaria tenir instal·lada una alarma d'una coneguda empresa de seguretat perquè "com esperis que els Mozos [per referir-se als Mossos d'Esquadra], que cobren d'Interior, ho facin...".
"Com esperis que el lladre entri al teu domicili, instal·la l'alarma", continuen comparant el procés amb delictes penals greus.

Opinió:

No cal opinar sobre aquestes declaracions… cauen pel seu propi pes i mostren el nivell de servilisme, ineptitud e ignorancia de qui las hagi fet.
Però el que me ha sobtat ha estat que des de fa un parell d´hores diferents víctimes em truquen per preguntar-me si algú pensa iniciar algún tipus de reclamació contra les declaracions que apareixen a la noticia.
De manera molt educada i de molt bon rotllo els hi he dit que poden consultar-ho amb les associacions existents o fins i tot amb Fiscalía, a veure si algú es decideix a fer quelcom.
Jo vaig per lliure i el que jo decideixi ho fare a titol personal…
Ah, i pels desmemoriats i pels que perden el temps fent-li la rosca al polític de torn… un recordatori:
Avui fa onze anys i dos díes que la banda terrorista ETA va assassinar al magistrat Francisco Tomás y Valiente. Vaig tenir el gran honor de compartir una estona amb la seva vidua al seu domicili de Madrid…
Així de memoria recordo diferents membres de la Judicatura assasinats per la banda terrorista ETA a la capital: Francisco Mateu, Rafael Martínez Emperador, José Francisco De Querol y Lombardero, Francisco Tomás y Valiente i la fiscal Carmen Tagle.  Y Luis Portero a Granada i José María Lidón assassinat a Getxo (Biscaia)
I no es pot oblidar que el GRAPO també va assassinar a Miguel Cruz a Madrid….

Eduardo Inda se hagues atrevit a dir el mateix si (hipotèticament) el problema fos la CCAA i capital de Espanya?

Recordo que un grup de víctimes varem demanar la dimissió del Ministre de Interior l’octubre de 2015 per unes declaracions “similars”… algu se atrevirá ara a fer quelcom amb aquest “juntalletres”?

1 comentario:

  1. Muchas gracias Robert por recordar en tantos momentos, toda la verdad a esos periodistas y políticos que hablan sin más en público. Puesto que como tu ya sabes, las víctimas no olvidamos.

    ResponderEliminar