martes, 19 de septiembre de 2017

18 setembre 2017 (13) comunicacio21.cat

18 setembre 2017

comunicacio21.cat

40 anys de l'atemptat contra El Papus

Coincidint amb el 40è aniversari de l'atemptat feixista contra la revista satírica El Papus, el museu digital de l'humor gràfic Humoristán impulsa diferents activitats per rememorar aquells fets i també per reivindicar el paper de la publicació en defensa de la llibertat d'expressió.
Aquest dimecres, a les 19 h, el Col·legi de Periodistes de Catalunya acull una taula rodona amb la participació dels antics dibuixants d'El Papus Òscar Nebreda, Ja, i L'Avi, a més de l'humorista gràfic José Luis Martín, l'escriptor Javier Pérez Andújar, i el divulgador del còmic Jordi Riera Pujal.
A més, el museu gràfic d'Humoristan ha publicat li dedica una exposició digital 40 anys de l’atemptat a El papus. Els dibuixos que van emprenyar els fatxes, la qual compila vinyetes, històries i fotonovel·les publicades abans de l'atemptat.
Humoristán també publicarà entrevistes amb alguns dels autors que van treballar a El Papus,així com opinions sobre la llibertat d'expressió per part d'experts en aquest àmbit.

Placa commemorativa

A banda, aquest dilluns s'ha inaugurat una placa commemorativa de l'atemptat al carrer Tallers 77, on tenia la seu la publicació. En l'acte de col·locació del faristol informatiu han participat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el comissionat de Programes de Memòria de l'Ajuntament, Ricard Vinyes, i la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, entre d'altres.

El 20 de setembre de 1977, un grup d'extrema dreta va deixar a la seu d'El Papus un maletí amb una bomba dirigit al director. L'explosió va provocar la mort del conserge de l'immoble i va ferir 17 persones, a banda de destruir les instal·lacions. L'atac va ser reivindicat per l'organització feixista Triple A (Aliança Apostòlica Anticomunista), però el 1983 es va absoldre els acusats de l'atemptat per manca de proves (només se'ls va condemnar per possessió d'armes i explosius).

Rosa Lores, Carme Forcadell, Oscar Nebreda y Neus Bonet




No hay comentarios:

Publicar un comentario