lunes, 16 de julio de 2018

16 juliol 2018 Catalunya Radio (link entrevista) (opinió)

16 juliol 2018



Víctimes del 17-A: “Ministeri, Generalitat i Ajuntament no es coordinen per ajudar-nos”

D’aquí a un mes es compleix un any dels atemptats del 17 d’agost a Barcelona i Cambrils i s’acaba el termini per ser reconegut com a víctima d’aquells atacs i poder sol·licitar les ajudes a què tenen dret. Un temps insuficient, segons la UAVAT, la Unitat d’Atenció a les Víctimes d’Afectats pel Terrorisme, creada desprès dels fets de Barcelona. La unitat s’ha encarregat en molts casos de buscar una per una les víctimes i informar-les dels seus drets. Un peripleen què han constatat que moltes de les víctimes no nhan rebut ni tan sols un missatge de suport de ningú i que també ha posat sobre la taula una vegada més ¿qui es víctima i qui no?, ¿qui ho decideix? I com es preveu la commemoració d’aniversari? En parlem amb les mateixes víctimes i amb els coordinadors de la unitat.

Opinió:

Només agraïr novament la oportunitat que molts medis de comunicació ens ofereixe’n a l’equip de la UAVAT per poder fer pública la informació referent a l’atenció a molts dels afectats pels atemptats del passat agost i per explicar la realitat de les seves vivències.
D’altre banda, no deixa de ser patètic que hi hagi qui es permet el luxe de voler donar un altre versió de aquesta realitat nomès per fer política partidista amb el dolor aliè… sobre tot quan no ha desenvolupat una sola mostre per conèixer la tasca que es fa des de la UAVAT.


Link per poder escoltar la entrevista amb en Rubén Guiñazu (ferit greu a Cambrils), Elisa Micciola (psicóloga forens i coordinadora de la UAVAT) i un servidor com asesor de la UAVAT.



No hay comentarios:

Publicar un comentario