martes, 2 de febrero de 2016

02 febrer 2016 (2) Vilaweb (opinió)

02 febrer 2016



Retiren plaques honorífiques amb els noms d’Alfonso Rus, Blasco i Castellano
Així ho han decidit els ajuntaments de la Pobla de Vallbona i de Burjassot

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona (Camp de Túria) ha retirat dues plaques commemoratives en què es feia esment de dos polítics del PP vinculats amb presumptes casos de corrupció. Hi havia els noms de l’ex-conseller Rafael Blasco i de l’ex-president de la Diputació de València Alfonso Rus. El batlle del municipi, Josep Vicent Garcia (Compromís), ha ordenat de retirar les plaques que hi havia al Museu d’Etnografia la Casa Gran, on hi havia el nom de Rus, i la del Centre Social, on hi havia el nom de Blasco. Totes dues plaques seran desades al magatzem municipal.
El batlle ha justificat així aquesta decisió: ‘És una qüestió d’higiene democràtica retirar plaques honorífiques d’espais públics a persones que han malbaratat els diners de tothom.’ I ha afegit: ‘En el cas d’Alfonso Rus només els enregistraments que es van fer públics són ja demolidors i pel que fa a Rafael Blasco recordem que és a la presó per haver malversat fons públics de la Generalitat destinats a la cooperació internacional.’ El PP del municipi ha estat d’acord a retirar-les. Ciutadans no s’hi ha pronunciat.
El cas de la Pobla de Vallbona no és pas l’únic. L’Ajuntament de Burjassot ja va anunciar ahir que retirava preventivament les plaques dels edificis públics on hi hagi noms de polítics esquitxats per corrupció. El consistori retirarà la placa d’inauguració del poliesportiu municipal, que va dur a terme Alfonso Rus el 2010, i el de l’edifici de la policia local, inaugurat per Serafín Castellano el 2012.

Opinió:

Qui em coneix be sap que quan tinc una sospita sobre algun fet que no esta gaire clar, sempre intento asebentar-me de les dades abans de publicarles. No cal ser gaire inteñ·ligent per fer aixó, nomñes cal ser coherent i prudent.
Per aquesta raó i donat que no he vist cap reacció des de el Ministerio de Justicia o el Ministerio de Interior sobre el fet, tinc que tornar a deixar sobre la taula un dubte que fa molts anys que em roda pel cap. Aquest Rafael Blasco, es el mateix Rafael Blasco que era membre dels FRAP quan perpetraven atemptats terroristes a Catalunya?

Perdoneu-me el atreviment, però resulta que el segon cognom també coincideix... i no es pas un segon cognom gaire comú.

No hay comentarios:

Publicar un comentario