domingo, 3 de enero de 2016

02 gener 2016 (3) naciodigital.cat (opinió)

02 gener 2016 



S'incrementa la vigilància al metro de Barcelona pel risc d'amenaça jihadista
El conseller d'Interior ha assenyalat que "no es pot baixar la guàrdia" en cap moment
Ha anunciat que agents vigiliaran les andanes amb armes llargues

El conseller d'Interior en funcions, Jordi Jané, ha detallat que s'ha incrementat des d'aquest canvi d'any, del 2015 al 2016, la vigilància al metro de Barcelona davant el risc d'atemptats jihadistes. Segons ha explicat el mateix conseller, la nit de Cap d'Any i la festa ha acabat però "no ha acabat l'alerta" que es manté en 4 sobre 5 però "reforçada". "Tenim una sèrie de punts d'interès policial activats com el metro de Barcelona on notaran la presència d'unitats especials dels Mossos", ha comentat Jané tot detallat que els agents també vigilen les andanes de les diverses estacions i que porten "armes llargues". "Un fet que no és usual perquè repetim, la màxima alerta existeix i hem d'estar activats", ha assegurat.

Jané ha posat d'exemple l'augment de fins a 80 agents que s'han activat aquest 1 de gener del 2016 en comparació amb el mateix dia de l'any passat al metro de Barcelona. Un increment de vigilància en punts concrets que, segons el conseller, s'ha de mantenir durant els pròxims dies. "Notaran, per exemple, la presència d'efectius de l'àrea de brigada mòbil o de les àrees regionals de recursos operatius a les pròpies andanes de les estacions amb armes llargues", ha assegurat. Segons el conseller, cal estar activats permanentment davant el risc d'un atemptat jihadista ja que es tracta d'una capital important.

Opinió:

Només un recordatori. De la mateixa manera que s’ha de vigilar perque no hi hagin mes víctimes, també s’hauria de treballar per localitzar les que ja ho han estat. I malauradament cap administració está per fer aquesta segona tasca.
Puc entendre que no es renovin els convenis amb entitats que no han presentat els comptes o no han pogut justificar correctament les seves despesses dels ultims quatre o cinc anys. Però em costa de entendre que no es faci res quan altres entitats de reconegut prestigi internacional ho demanen i se’ls deneguen aquests recursos.

Potser en el 2016 hi hauran canvis al respecte?

No hay comentarios:

Publicar un comentario