miércoles, 30 de noviembre de 2016

30 novembre 2016 Conferència Facultat Ciències Informació UB

30 noviembre 2016

Conferència a Universitat de Barcelona – “Clase Práctica de Master en Entrevistes a Premsa escrita”


Un cop mes he tingut l’honor de ser el convidat a la “Clase Práctica de Master en Entrevistes a Premsa escrita” que la periodista Nuria Navarro desenvolupa a la facultat de Ciències de la Informació a la Universitat de Barcelona.





En la conferència i roda de premsa posterior he tingut el plaer de oferir tota la informació sol·licitada sobre la realitat de la tasca realitzada des de que el 1989 vaig estar en el primer judici per l’atemptat a “Hipercor”, raó per iniciar el camí com a delegat a Catalunya de la Asociación Víctimas del Terrorismo i la resta del treball fins a l’actualitat.




Aquest any, però, la informació ha tingut una finalitat inesperada i afegida. A banda de haver pogut donar resposta a desenes de preguntes que els estudiants de Ciències de la Informació me han fet durant el matí, també he pogut explicar amb la documentació i les dades probatories com hi ha gent que s’aprofita del dolor aliè explicant vivències que mai han patit. Ha aparegut el ejemple de Enric Marcò, hem parlat de l’abandonament patit per les víctimes, de l’ùs partidista que alguns fan del terrorisme i certs sectors de víctimes, els diferents criteris legals depenent de les seqüeles de tipus mental... i moltes altres questions que, tant de bó, algún día puguin ser publicades.

Però el millor de tot plegat es saber que estudiants de llocs tan llunyans com Argentina, Austria, Colòmbia, Estats Units, França o Mèxic (amb molts altres de aqui) tenen un fonament peridístic on ha quedat palès que, abans de donar a conèixer una informació, el que s’ha de fer es contrastarla.


I ara,a a esperar la propera edició.


No hay comentarios:

Publicar un comentario