viernes, 19 de mayo de 2017

19 maig 2017 (3) Europa Press

19 maig 2017 



Barcelona commemorarà els 30 anys de l'atemptat d'Hipercor amb un acte i una exposició
L'acte es farà el 17 de juny i l'exposició s'obrirà el 14 de desembre

L'Ajuntament de Barcelona organitzarà un acte ciutadà i una exposició per commemorar el 30è aniversari de l'atemptat terrorista d'ETA a l'Hipercor el 19 de juny del 1987, amb 21 morts i 45 ferits.
El comissionat de Programes de Memòria de Barcelona, Ricard Vinyes, ha dit aquest divendres en roda de premsa que és el primer acte institucional del consistori sobre aquest atemptat i que la idea central és que va ser contra tota la ciutadania de Barcelona.
Vinyes ha contactat amb la majoria de les famílies, amb l'acompanyament de suport psicològic, i això ha permès expressar "el reconeixement dels dèficits institucionals durant tants anys", així com compartir la proposta de commemoració per comptar amb elles.
L'acte commemoratiu es farà el dissabte 17 de juny a les 12:00 al parc de Can Dragó ,i el dijous 14 de desembre s'inaugurarà una exposició al recinte Fabra i Coats.

Proposta artística

L'acte del juny serà "auster i breu" i hi participaran els familiars de les víctimes, amb els quals s'ha treballat en una proposta artística d'Àngels Aymar 'Memorial a les Víctimes de l'Atemptat d'Hipercor'.
Àngels Aymar ha assegurat que la proposta es dirigeix a tots els barcelonins, i que vol aprofundir en el coneixement dels ciutadans sobre l'atemptat i mostrar el context polític i social en què es va produir, a més de transmetre el buit i la manca de suport que han patit víctimes i familiars.
La proposta artística d'Aymar es planteja com un acte d'evocació, acompanyament i ofrena a les víctimes, i tindrà lloc al passeig de Can Dragó, a la part central del parc, davant el monòlit del nord-americà Sol LeWitt 'Tall Irregular Progressió', que recorda les 21 víctimes.
Un grup de 'performers' actuaran i es barrejaran amb el públic assistent, en una coreografia de Montse Colomé, amb l'acompanyament musical d'un piano de cua, un joc de miralls per retornar la imatge als assistents i els noms escrits de les víctimes.
A més es col·locaran 21 cadires com a símbol dels absents, en les quals els familiars dipositaran un objecte relacionat amb cada víctima, i la clausura serà una pluja de pètals vermells sobre el monòlit.
També es descobrirà una placa del monument per fer-lo "més visible i clar"; s'instal·larà un faristol explicatiu de l'atemptat davant l'Hipercor de l'avinguda de la Meridiana, i Aymar ha insistit que no hi haurà discursos polítics.


No hay comentarios:

Publicar un comentario