domingo, 11 de marzo de 2018

11 març 2018 (2) Vilaweb

11 març 2018 Barcelona commemora el Dia de les Víctimes del Terrorisme amb l’objectiu de no repetir amb el 17-A els errors d’Hipercor
Colau assegura que l'acompanyament als familiars ha d'anar més enllà del moment immediat als atemptats

La commemoració del Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme té a Barcelona dos grans focus d’atenció: l’atemptat d’ETA a Hipercor de fa 30 anys i l’atac jihadista a les Rambles del passat mes d’agost. Coincidint amb l’efemèride, l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha visitat l’exposició sobre ‘La Ferida d’Hipercor’, que aquest dissabte tanca després de tres mesos a l’Espai Zero de Fabra i Coats: “Ha estat un procés d’aprenentatge per tenir ben present què es va fer malament i intentar fer-ho ara el millor possible”, ha dit Colau en relació a la gestió posterior dels atemptats de les Rambles. L’atenció a les víctimes, assegura, no pot ser “només la resposta del moment immediat” dels atemptats.

En aquest sentit, qui va ser portaveu de l’associació catalana de víctimes del terrorisme (ACVOT) i actualment membre de la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), Robert Manrique, ha recordat que en el cas d’Hipercor encara hi ha “situacions” pendents de solucionar-se trenta anys després.”La ferida no està tancada”, afirma. Manrique, víctima d’ETA a Hipercor, explica que l’assessorament a les víctimes del 17-A és ara fonamental perquè no quedin en l’oblit i “abandonats” per les administracions públiques com, assegura, va passar el 1987 al centre comercial.”És vergonyós i patètic que persones hagin d’escoltar que per no estar presents al lloc dels atemptats no són víctimes del terrorisme quan els han matat els fills”, ha etzibat Manrique. A la sortida de l’exposició, Colau ha afirmat que “totes les víctimes han de valer igual” i valora l’aprenentatge que suposa Hipercor per a la gestió del 17-A.No hay comentarios:

Publicar un comentario