viernes, 19 de julio de 2019

18 julio 2019 Ara (opinió)

18 julio 2019 


El PP penja una fotografia de Miguel Ángel Blanco a la façana de la seva seu a Barcelona
Fernandéz i Marimar Blanco han retret als independentistes tractar Otegi com a "referent moral"

Una fotografia de Miguel Ángel Blanco, el regidor del Partit Popular basc assassinat per ETA el 1997, presidirà des d'aquest dimecres la seu de la formació a Barcelona. "Allà on vagi i pugui decidir, sigui a la meva estimada ciutat natal, Tarragona, o a la seu del meu partit a Barcelona, sempre retré homenatge a Miguel Ángel Blanco", ha expressat el president del PP, Alejandro Fernández, a través del seu compte de Twitter. 


Acompanyat de María del Mar Blanco, presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) i germana del regidor basc, Fernández ha inaugurat la nova imatge de la seu del partit en un context en què, a parer seu, els partits independentistes i els socialistes "intenten blanquejar" el que va ser "un drama".

En aquest sentit, i acompanyat d'altres membres de la formació com els regidors a l'Ajuntament de Barcelona Josep Bou i Óscar Ramírez, el líder del partit a Catalunya ha fet una crida a "no oblidar" les víctimes del grup armat.


La imatge és un primer pla de Blanco i inclou dedicatòries sobreimpreses redactades per ciutadans que van expressar el condol. Tant Alejandro Fernández com el secretari general del partit, Daniel Serrano, han sigut els encarregats de descobrir el nou disseny de la façana de l'edifici dels populars. 

Crítiques a Otegi

Durant la presentació, Fernández ha retret a les formacions independentistes considerar Arnaldo Otegi un "referent moral" que, ha assegurat, "mai no ha demanat perdó". Una crítica a la qual s'ha sumat Marimar Blanco, que ha carregat contra el PSOE per tractar el coordinador general d'EH Bildu com un "interlocutor vàlid" en territoris com Navarra. "Representa els hereus de Batasuna", ha reblat la germana del regidor mort. 

"Com que ETA no mata, sembla que ara es pugui oblidar tot", ha advertit Blanco. Una tesi que també ha avalat el líder dels populars a Catalunya, que ha retret a ERC i JxCat "haver relativitzat" la violència del grup armat.

Opinión:

Sinceramente, cuando se habla de víctimas del terrorismo pertenecientes al PP me vienen a la mente muchas otras víctimas que me merecen todo el respeto.
Y más si sufrieron sus atentados por ser concejales del PP en localidades catalanas. Hablo de los Señores José Luis Ruiz Casado o Francisco Cano Consuegra… ¿quizás una fotografía de ellos hubiera sido mucho más correcta?

Al menos espero que ya nadie dude del uso partidista que se hace de algunas victimas en concreto… 

No hay comentarios:

Publicar un comentario