lunes, 21 de agosto de 2023

17 agost 2023 (24) Diari de Barcelona (entrevista) (link)

 

17 agost 2023

 


La Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats pel Terrorisme, sobre la comissió d'investigació del 17-A: "Benvinguda sigui"

Manrique recorda que ells sempre han reclamat que s'investigui què va fallar perquè no es repeteixin "errades" 

Link:

https://www.diaridebarcelona.cat/w/comissio-benvinguda-uavat-manrique?redirect=%2Fsearch%3Fq%3Dmanrique

La Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats pel Terrorisme (UAVAT) ha recordat aquest dijous que una de les reclamacions d'aquesta unitat ha estat sempre la d'impulsar una comissió d'investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 2017. Així ho ha dit Robert Manrique, assessor de la unitat, en declaracions als mitjans després de l'acte institucional en record a les víctimes del 17-A i mentre a Madrid Junts i el PSOE tancaven un acord per la presidència del Congrés dels Diputats. "Si realment un dels pactes entre Junts i PSOE implica fer la comissió d'investigació benvinguda sigui", ha afirmat. Sobretot, ha subratllat, per investigar "què es va fer malament perquè no es tornin a repetir les errades". 

L'acord entre les dues forces polítiques conegut aquest dijous al matí contempla en un dels punts crear una comissió per investigar els atemptats del 17-A del 2017. Entre els punts que volen esclarir des de Junts hi ha "la vinculació del CNI amb l'imam Es-Satty, si els aparells de l'estat tenien informació sobre l'atemptat i per què no es van poder evitar".

Per la seva banda, des de la UAVAT, Manrique ha lamentat que fins ara encara no hagi estat possible aquesta comissió i, per contra, ha celebrat que sí que s'impulsés des del Parlament de Catalunya. "Espanya és l'únic país a Europa on hi ha hagut atemptats gihadistes i no s'ha fet una comissió d'investigació", ha remarcat. Segons ell, no es tracta de "tirar-se les culpes" sinó estudiar què va fallar per evitar que torni a succeir.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario