martes, 2 de abril de 2024

02 abril 2024 (4) Vilaweb (opinió)

 

02 abril 2024


 

Requalificat com a terrorisme gihadista l’atac contra un establiment del Màgic Barcelona

El jutjat d’instrucció 4 de Badalona ha enviat la causa a l’Audiència espanyola perquè la considera un cas de terrorisme gihadista

El jutjat d’instrucció 4 de Badalona, en funcions de guàrdia, ha enviat a l’Audiència espanyola la causa que investiga l’atac de dimecres passat al centre comercial Màgic de la ciutat –en què un home va trencar els vidres de l’aparador i el mobiliari d’un dels establiments del complex amb una destral– perquè l’investigui com un presumpte delicte de terrorisme gihadista.

L’home fou retingut per un vigilant del centre comercial i un agent dels Mossos d’Esquadra fora de servei, i posteriorment fou detingut per agents de la policia i enviat a presó provisional comunicada i sense fiança. El batlle de Badalona, Xavier García Albiol, va titllar l’atacant de “desequilibrat” en un piulet a Twitter, en què va afegir que no hi havia hagut cap ferit en l’atac.

Opinió:

Estic rebent trucades per preguntar-me sobre aquesta requalificació dels fets succeïts al Centre Comercial "Màgic" de Badalona. Per això, aprofito a presentar una sèrie de reflexions que espero tinguin resposta en algún moment.

Per començar... si s'acaba declarant com acte terrorista...

1 Que passarà amb les persones (treballadors, clients...) que estaven presents en el lloc dels fets?

2 Aquí a Catalunya, on podran anar a informar-se sobre els seus drets?

3 El Ministerio de Interior contactará amb aquestes persones o esperarà a què passi el termini de l'any marcat per la legislació per treure's de sobre més expedients o més que probables indemnitzacions?

4 El Ministerio de Interior farà el mateix que ja va fer en l'atac sofert pel senyor Vidal-Quadras o, en aquest cas de Badalona, dirà que ha d'haver-hi sentència ferma sobre els fets?

5 Quan l'alcalde de Badalona diu que "no hi havia hagut cap ferit en l'atac"... no ha pensat en les persones que poden ser víctimes de tipus psicològic?

6 Pels que diuen que "NO hay víctimas", s'han revisat la sentència dels atemptats d'agost2017 de data 21 de maig de 2021 i que va adquirir fermesa el 13 de desembre de 2023?

7 Alguna associació fará la tasca de recerca o no la farán per no ser “detectius”?

Apa, anem rumiant les respostes…

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario