martes, 2 de abril de 2024

29 març 2024 RAC1 (opinió)

29 març 2024 


 

Estat Islàmic fa una crida a atacs individuals a Europa i als Estats Units

A través d'un missatge de veu, el portaveu del grup terrorista demana als llops solitaris d'Occident que ataquin jueus i cristians

Estat Islàmic fa una crida a atacar els Estats Units i Europa com a resposta a la guerra al Pròxim Orient. Aquesta és l'ordre que enviava aquest dijous a la tarda Abu Huzaifa al Ansari, el portaveu del grup terrorista, als llops solitaris d'Occident a través d'un missatge de veu. 

A l'àudio, com a "missatge de recordatori" demanava als soldats jihadistes que facin atacs individuals contra jueus i cristians europeus i nord-americans com un gest de suport als musulmans que pateixen les conseqüències del conflicte al Pròxim Orient.

Literalment, diu: "Demanem a Déu que arribin a Palestina per poder lluitar contra els jueus cara a cara en una guerra religiosa sens fi". A més, apel·la als "joves confosos" d'Occident "i que se senten malament per la desgràcia de la seva nació" perquè emigrin a zones on Estat Islàmic ja estigui present amb l'objectiu de "fer la gihad". 

No cal "justificació" per a l'atemptat de Moscou

En aquest missatge, el líder islamista també es negava a donar explicacions sobre l’atemptat a Moscou de divendres passat. Diu que Rússia és un país que lluita contra els musulmans, i posava com a exemple la intervenció russa a Síria des del 2015.

Al Ansari qualificava l'atemptat contra la ciutat russa com "un atac sanguinari d'un grup de lleons del califat" per "venjar els musulmans i disciplinar els infidels".

El missatge de veu té una durada de 41 minuts i s'ha difós a través de Telegram, però, segons assenyala EFE, no se n'ha pogut verificar l'autenticitat.

Opinió:

Es a dir, Estat Islàmic fa una nova crida a assassinar gent que no pensi com ells…

I, mentrestant, a permetre que altre gent estiguin en el nostre territori sense tenir ni idea de qui son o qué poden voler fer. I ens extranya que un expert en la instrucció terrorisata com Abdelbaky Es-Satty asolis el grup de assassins que van fer els atemptats de l’agost de 2017?

Va home va…, menys cinisme i mes recursos per control·lar e intentar previndre mes accions terroristes com aquestes.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario