viernes, 12 de abril de 2024

12 abril 2024 (2) Cadena SER (opinió)

 

12 abril 2024 



Josep Campmajó: "Què en pensen les associacions de víctimes de terrorisme que se'ns acusi d'això per accions de protesta?"

L'empresari gironí fa 22 setmanes que viu exiliat a Suïssa arran de la investigació per Tsunami Democràtic

Des que el jutge Garcia Castellón va començar a imputar terrorisme a activistes i polítics per les protestes contra la sentència de l'1 d'octubre, 6 persones han abandonat Catalunya per por a ser processats i empresonats per organitzar els actes de Tsunami Democràtic. Avui s'ha fet públic que Josep Campmajó, empresari gironí, membre actiu de la plataforma Girona Vota i que havia participat en diverses accions independentistes també ha marxat a l'exili a Suïssa. Concretament, ho va fer fa 22 setmanes, abans de Nadal per "una suma de diversos elements". "Una va ser la posada en escena per part del jutge a través del seu aparell mediàtic de cap on anirien els trets dels seus moviments; i això va coincidir amb la negociació de Puigdemont d'una possible amnistia i que Pedro Sanchez necessitava els vots de Junts per la investidura" explica Campmajó a Ràdio Girona. "Tot això comença a sacsejar i comencem a nota pressió policial de manera massa quotidiana". L'activista assegura que es trobava les mateixes persones al bar, al tren i a diferents punts de la ciutat i fins i tot el seu entorn ho va detectar.

Està acusat de terrorisme. "M'atribueixen unes tasques de coordinació d'equips, d'informació" assegura ell mateix, "no tenen una prova, és molt atzar. Necessiten tant sí com no tenir algú a qui empaperar per justificar aquesta presó per l'independentisme". Campmajó també es pregunta què en pensarien les associacions de víctimes de terrorisme que un jutge gosi acusar de terrorisme accions de protesta. "Jo ho consideraria un insult" apunta.

Assegura que a Suïssa troba "un espai on sé que la justícia serà garant dels meus drets civils i drets individuals i la meva llibertat d'expressió". Tècnicament, ell i els altres exiliats es podrien emparar en la llei d'amnistia que s'està debatent al Senat. Malgrat això, ha assegurat que tot i que s'aprovi, no tornaran fins que no se'ls hi anul·li la causa.

Viure a l'exili

Campmajó assegura que és molt dur viure a l'exili. "Prendre distància de la quotidianitat dels últims 55 anys i canviar els ritmes de vida als que estàs habituat, costa" apunta. "Afrontar la incertesa, també costa, però em sento acollit i acompanyat".

Aquest dijous al matí un conjunt d'activistes independentistes han convocat un acte de suport a Campmajó i han presentat una pàgina web a partir de la qual volen organitzar-se per a futures mobilitzacions o accions. La primera d'elles serà una concentració a la plaça del Vi el dilluns vinent.

Opinió:

Davant la refelxió que es fa el señor Campmajó i com a ejemple de moltes declaracions fetes per víctimes del terrorisme, només recordar el que vaig pubicar en aquest mateix blog no fa gaire, concretament el 26 de febrer…

https://www.blogger.com/blog/post/edit/7791881972672986068/6153875333851901575

Noticia original:

https://www.20minutos.es/noticia/5221940/0/victimas-17a-eta-contra-vinculacion-tsunami-terrorismo-banalizar-esta-palabra-nos-hace-muy-mal/

Val a dir que, com es obvi, hi han moltísimes víctimes que no pertanyen a cap associació i moltisimes que mai no som consultades abans de que parlin en el nostre nom.., per tant, que ningú es cregui la suposada representativitat que alguns diuen tenir…

No hay comentarios:

Publicar un comentario