jueves, 16 de junio de 2016

16 juny 2016 El País (opinió)

16 juny 2016



Arxivada la causa contra nou anarquistes acusats de terrorisme
La jutgessa critica els Mossos per no haver aportat cap indici contra els detinguts en l''operació Pandora II'

La Audiència Nacional ha arxivat la causa oberta contra un grup d'anarquistes catalans acusats de terrorisme. Els Mossos d'Esquadra van llançar la segona fase de l'anomenada Operació Pandora l'octubre de l'any passat. A més dels nou detinguts, es van escorcollar una desena de locals llibertaris a Barcelona per desmantellar una suposada "organització terrorista de cort anarquista". El tribunal, no obstant això, creu que no hi ha indicis d'aquest delicte.

"L'únic resultat obtingut pels investigadors és la comprovació que els investigats es relacionen amb persones del col·lectiu anarquista", sosté la magistrada en una interlocutòria que deixa en mal lloc la tasca dels Mossos d'Esquadra, als qui acusa de no haver aportat amb prou feines proves després dels escorcolls d'octubre. En aquesta operació, la policia autonòmica va confiscar diversos documents, així com material informàtic.

Les punxades telefòniques aportades pels Mossos tampoc han convençut la jutgessa. "No s'ha indicat al llarg de la investigació quines frases o converses concretes poguessin estar referint-se a un acte concret de terrorisme". La manca de "cap avanç substancial" porta la magistrada a decretar l'arxiu de la causa, que els col·lectius anarquistes han celebrat com una victòria.

Els Mossos van llançar l'operació a Barcelona i Manresa i van detenir nou persones d'entre 26 i 32 anys. Els investigadors relacionaven aquestes persones amb els 11 detinguts el desembre del 2014 en l'Operació Pandora, la instrucció de la qual segueix oberta i té el seu epicentre al centre okupat Casa de la Muntanya, a Barcelona.

Opinió:

Si poden haver sospites de la probable comissió de un delicte, entenc que es correcte fer tot el que sigui legal per evitar-lo.
Si després no passa res, cap problema. I si la llei atorga qualsevol dret a qui hagi patit molèsties, que li donin el que correspongui.
Només que se eviti una acció delictiva serà positiu.



No hay comentarios:

Publicar un comentario