viernes, 19 de abril de 2024

19 abril 2024 RM (opinió)

 

19 abril 2024 

 


La periodista Anna Punsi ha piulat el següent:

"Fiscalia de l'Audiència Nacional sosté, com el jutge de Badalona i @mossos, que l'home que va provocar danys en un McDonald's amb una destral el passat 27 de març hauria comès un presumpte delicte d'integració a grup terrorista i hauria actuat seguint els postulats de la Yihad"

Bé, com ja vaig avançar fa dies, concretament des del dia posterior al trasllat d'aquest individu a l'Audiència Nacional, el que em preocupa és l'estat de les persones presents en el lloc dels fets al dia de l'atac. Va ser, concretament, el dimecres 27 de març. El trasllat a l'Audiència Nacional va ser el dimarts 2 d'abril. Per tant, una setmana per esbrinar qui era aquest individu i que volia fer...

Apa, doncs, ara ja hi som. I les preguntes que reitero són les següents:

Ha contactat alguna administració amb els responsables del comerç atacat per saber com estan les persones presents en el lloc dels fets?

Generalitat de Catalunya? Bé, segurament no perquè no tenim ni Llei autonòmica, ni protocol establert ni, evidentment, una oficina d'atenció a víctimes del terrorisme

Ministerio de Interior? Bé segurament no perquè podem recordar la nota de premsa de 21 de desembre en la que, sis anys i mig després dels fets de agost 2017, anuncien que han de contactar amb més de 200 víctimes... sis anys i mig després...

Ajuntament de Badalona? Bé, segurament tampoc perquè el seu alcalde va dir que "NO HAY VICTIMAS"

Associacions, plataformes, col·lectius i similars "de víctimes"? Millor no opinar.

Sincerament, el proper 19 de juny o el proper 17 d'agost, quan vinguin als actes d'homenatge i de record a les víctimes del 17-A... potser es trobaran amb el que es mereixen per tanta desídia, tanta ineptitud i tanta deixadesa?

Fa molta pena dir que a Catalunya, amb tants i tants atemptats de més de 20 sigles terroristes els responsables de l'assistència no estan preparats per atendre a les víctimes.

Però sí puc dir que després del trasllat de l'autor de l'atac a la Audiència Nacional el dimarts 2 d'abril vaig visitar l'empresa objectiu de l'atac el dimecres 3 d'abril i tenen al meu telefono per qualsevol gestió que creguin adient.

I després, que vinguin els de sempre a posar-se les medalles...

No hay comentarios:

Publicar un comentario