viernes, 26 de abril de 2013

25 abril 2013 Debate en Colegio Abogados

25 abril 2013

He tingut el honor de assitri-hi a un acte on s’han pogut aclarir moltes de les questions que els ciutadans ens preguntem sobre el tema dels “escraches”. Fins i tot en el posterior debat i la participació de alguns dels assitents s’han comentat molts temes relacionats amb la situació social que estem vivim (patint) actualment.
El millor per oferir la informació es anar-hi als origens. Aquesta es la nota de premsa apareguda a la web de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.Quins són els límits legals de l’ ''escrache''? On comença l’àmbit públic i acaba el privat? Quins mètodes de protesta ciutadana són legítims i quins no? En quin moment el dret a manifestació i el dret a la informació cauen en la coacció? El dijous 25 d’abril, a les 19 hores, diversos experts reflexionaran al Pati de Columnes del Col·legi d’Advocats sobre aquestes i altres qüestions en un nou Debat a Bat.

Sota el títol Els límits legals de l’ ”escrache”: dret a la informació o coacció?, la sessió pretén donar resposta legal i social a una sèrie de preguntes que s’han instal·lat en la societat pel que fa a la legitimitat dels "escraches". Aquest mètode de protesta importat d’Amèrica del Sud s’ha associat al drama dels desnonaments, però també comença a estendre’s en altres àmbits.   
El debat comptarà amb la participació d’Ada Colau, cofundadora i portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), de Montserrat Tura, metgessa i exconsellera d’Interior i de Justícia de la Generalitat de Catalunya, de Xavier Bonal, professor de Sociologia de la UAB, de Josep Riba, advocat penalista, i de Manuel Cuyàs, periodista.

La sessió serà moderada per Luis Antonio Sales, secretari de la Junta de Govern de l’ICAB i responsable de Comunicació.

Debat a Bat

L’ ”escrache”: dret a la informació o coacció? forma part del cicle de debats Debat a Bat. Es tracta de taules rodones i de debat sobre temes d’actualitat que organitza periòdicament el Col·legi d’Advocats de Barcelona amb la voluntat de difondre al públic en general qüestions jurídiques relacionades amb l'actualitat

No hay comentarios:

Publicar un comentario