martes, 9 de diciembre de 2014

05 desembre 2014 (15) Catalunya Radio (entrevista) (opinió)

05 desembre 2014Robert Manrique, víctima d'Hipercor: "Fa mal veure com surten assassins, però sabíem que passaria"

Copia aquest codi per afegir-lo a la teva pàgina:
La víctima de l'atemptat d'Hipercor d'ETA Robert Manrique ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que és "dolorós veure com surten assassins de la presó, però és el que hi ha, ja sabíem que acabaria passant", en referència a l'alliberament de l'etarra Santi Potros, un dels responsables d'aquest atemptat que el 1987 va provocar 21 morts.

Manrique, expresident de l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes, lamenta que en tots aquests anys no s'hagin endurit les penes, i denuncia que ara el govern espanyol està mostrant unes presses d'última hora: "Ho fan ara per tapar altres coses?", s'ha preguntat. L'entrevista inclou primer una connexió amb el corresponsal de Catalunya Ràdio a Euskadi, Dani Gómez, que explica qui es Santi Potros i perquè l'han alliberat.

Link entrevista:
http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/programa/Robert-Manrique-victima-dHipercor-Fa-mal-veure-com-surten-assassins-pero-sabiem-que-passaria/audio/860317/

Opinió:

Parlant del tema de la sortida de pressó dels presos com Arróspide Sarasola, quan dic que “ja sabíem que acabaria passant" en refereix-ho a que durant molts anys es va portar a terme una tasca de pedagogía jurídica en la que unes poques víctimes a tot l’Estat varem estar visitant i reunint-nos amb moltisimes víctimes per explicar a cadascuna la realitat jurídica i la realitat del que deien els Codis Penals de 1971 i 1995.
Malauradament, ara sembla que hi ha gent que no vol que aquesta pedagogía continui en vigor i es dediquen a organitzar manifestacions i mobilitzacions que no son, sota el meu parer, el mes adient. No s’ha de atacar als jutges ni a la classe judicial, entre altres coses perque els veritables responsables son alguns polítics que han fet un acord urgent.

Jo vull saber per què no van contra els veritables responsables... ignorancia? Potser si... o son potser interessos personals en fer carrera política? Potser també...

No hay comentarios:

Publicar un comentario