lunes, 24 de octubre de 2016

22 octubre 2016 Regió 7 (opinió)

22 octubre 2016 Expulsen al Marroc el jove de Manresa que va ser detingut per gihadisme
L'acusat, que no tenia els papers en regla a l´estat espanyol, ha estat retornat al seu país d´origen

El Jutjat número 5 de l’Audiència Nacional ha expulsat al Marroc el jove de Manresa que va ser detingut el 14 de setembre acusat de fer apología del gihadisme per Internet. El jutge ha ordenat retornar-lo al seu país d’origen després de constatar que no tenia regularitzada la seva situació a l’estat espanyol, segons han explicat fonts judicials a aquest diari.
L’acusat, Hicham H., de 31 anys, que vivia al carrer de les Jorbetes de Manresa, va quedar en llibertat provisional deu dies després de ser empresonat pel delicte d’enaltiment del terrorisme. El jutge José de la Mata, però, va acompanyar la posada en llibertat d’una ordre d’expulsió de l’stat espanyol, on vivia des de feia molts anys sense tenir els papers en regla.
L’expulsió es va fer efectiva dimecres. Agents de la Policia Nacional de Manresa van detenir el noi al matí i el van entregar a les autoritats espanyoles. El mateix dimecres, a la nit, el jove ja va ser retornat en avió al Marroc.
Amb la decisió d’expulsar-lo del país, el jutge ha renunciat que Hicham H. sigui jutjat a Espanya pel delicte d’naltiment del terrorisme pel qual va ser detingut. L’altra opció hauria estat mantenir-lo a presó preventiva fins al dia del judici i esperar a dictar l’expulsió en la sentència condemnatòria.
Hicham H. residia des de feia pocs mesos al carrer de les Jorbetes de Manresa, on es va establir després de viure quatre anys a Andalusia. Abans, havia residit en pisos d’collida a Tarragona, ciutat on va arribar procedent del Marroc. Durant els seus anys d’stada a l’stat espanyol, ha estat condemnat per delictes comuns, però mai relacionats amb terrorisme.

Opinió:

Llegint la noticia aquest cap de setmana, una pregunta em venia al cap. Algú em port dir perque no es jutja a aquest individuu aquí, que es el lloc on ha fet el “pressumpte” delicte?

A mes a mes no vull dobar idees però.... si algún altre vol tornar al seu país d’origen... nomes li cal fer el mateiox que al detingut a Manresa i, a sobre, tornar en avió al seu país?

No hay comentarios:

Publicar un comentario