miércoles, 28 de diciembre de 2016

25 desembre 2016 Diari de Girona (opinió)

25 desembre 2016



La policia investiga els vincles espanyols del gihadista de Berlín
Les autoritats alemanyes informen que el terrorista tenia contacte amb un altre individu a Espanya a través de les xarxes socials ?Arresten tres persones a Tunísia per la seva relació amb Anis Amri

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, va assegurar que les forces de seguretat espanyoles investiguen «possibles relacions» de l'autor de l'atemptat de Berlín, Anis Amri, amb Espanya i «amb alguna persona en concret, sobretot». En una entrevista a la Cope, Zoido va explicar que aquestes investigacions s'han iniciat a partir de «dades rebudes de les autoritats alemanyes», i no va voler oferir més dades per la prudència a què obliguen aquest tipus d'actuacions.
La Guàrdia Civil ha detectat un vincle entre Anis Amri i Espanya i que s'ha posat ja en coneixement a l'Audiència Nacional. Es tractaria d'una relació a través de xarxes socials entre el presumpte terrorista i un altre individu a Espanya no fitxat per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat ni relacionat fins ara amb cap activitat vinculada amb el gihadisme, i que aparenta estar en el seu cercle de contactes o amistats.
El ministre es va mostrar convençut que l'actuació coordinada de les policies europees i la bona tasca dels cossos i forces de seguretat espanyoles aconseguiran acabar amb la «xacra» del terrorisme de l'Estat Islàmic igual que s'ha acabat amb ETA.
Per altra banda, les autoritats tunisianes van detenir tres suposats gihadistes, entre ells el nebot del presumpte autor de l'atemptat de Berlín. Els tres, d'edats compreses entre 18 i 28 anys, van ser arrestats al poble de Fuchana, al costat de la capital tunisiana, i al poble d'Anís Amri, Oueslatía (província de Qairaouan, centre-sud).
Per part seva, el ministre d'Interior alemany, Thomas de Maizière, presentarà un informe sobre l'actuació de la policia en l'atemptat de Berlín, en què van morir 12 persones. El ministre ha estat designat per la cancellera Angela Merkel per analitzar l'actuació de la policia en l'atac amb un camió a un mercat de Nadal, després que des dels mitjans i la política s'hagi qüestionat les forces de seguretat.

Opinió:


Es el mínim que es pot demanar, que siguin investigats totes les presumtes relacions que qualsevol sospitós de terrorisme hagi pogut mantenir. Malauradament no es va fer al 2004 i així van succeir els atemptats de l'11 de març.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario