sábado, 23 de junio de 2018

21 juny 2018 (10) bcn-noticies.cat

21 juny 2018

Barcelona destinarà 80.000€ a assessorar jurídicament a les víctimes dels atemptats terroristes del 17 d’agost

El consistori aportarà 80.000 euros a l’associació Unitat Atenció i Valoració Afectats per Terrorisme (UAVAT) per facilitar que totes les persones que van patir els atemptats tinguin cobertes les necessitats assistencials, coneguin els seus drets i quins són els suports que poden reclama.
L’Ajuntament de Barcelona i l’associació Unitat Atenció i Valoració Afectats per Terrorisme (UAVAT) han acordat un conveni de col·laboració amb el qual volen garantir que totes les persones afectades pels atemptats terroristes del passat 17 d’agost rebin suport assistencial, jurídic i legal. El conveni, que en els propers dies signaran l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i la pròpia UAVAT, contempla que el consistori barceloní destini 80.000 euros a l’associació per tal que aquesta col·labori en fer el millor acompanyament possible de les persones que van viure la tragèdia. L’entitat, per la seva banda, posarà en marxa el telèfon gratuït 900.828.717 per atendre totes les trucades que rebi.
Recentment, l’Ajuntament ha contactat amb les 223 persones que va atendre el CUESB durant els primers dies després de la tragèdia per conèixer el seu estat actual. Aquestes trucades, han servit per validar i reforçar les estratègies adaptatives que cada persona ha anat utilitzant, a banda de recordar l’existència de tallers de recursos de gestió emocional i de serveis sanitaris especialitzats per atendre aquells casos més greus. A més a més, s’han detectat un total de set persones que mostraven simptomatologia d’alta intensitat i que no disposaven de seguiment per part de cap servei, als quals se’ls ha orientat, en coordinació amb els serveis d’atenció primària, cap als Centres de Salut Mental Ambulatòria (CSMA).

Reunions amb les víctimes

L’acompanyament municipal a les víctimes dels atemptats es concreta també amb la personació de l’Ajuntament de Barcelona com a acusació particular en el judici que se segueix a l’Audiència Nacional. L’objectiu d’aquesta personació és exercir les accions penals i civils que corresponguin com a condició de perjudicat, però també proporcionar tot l’ajut i suport a les persones afectades, víctimes directes i familiars que van patir i pateixen les conseqüències del delicte que s’investiga.
Durant la setmana passada l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va reunir a l’Ajuntament amb les víctimes dels atemptats terroristes del 17 d’agost a la Rambla i el 18 d’agost a Cambrils, en la que ha estat la primera reunió que han celebrat conjuntament totes les víctimes de Catalunya.
La reunió, convocada i organitzada per la UAVAT, tenia com a objectiu escoltar el seu testimoni i les seves preocupacions i informar-les de les indemnitzacions a les quals tenen dret, de la legislació d’assistència a víctimes de terrorisme i de la personació en judici sota la direcció de la lletrada de l’Associació 11M Afectados por Terrorismo. La voluntat de l’Ajuntament i de la mateixa UAVAT és garantir que cap persona es quedi sense cobertura per fer la petició fora de termini o per desconeixement de la seva existència, com va passar a l’atemptat d’Hipercor.
La UAVAT és una associació que s’ha especialitzat en l’atenció a persones afectades per atemptats terroristes, especialment a nivell psicològic, d’assessorament jurídic i d’assistència integral, una tasca fonamentada en l’experiència de molts anys d’activitat i que va començar arran de l’atemptat d’Hipercor que va cometre ETA ara fa 31 anys.

https://www.bcn-noticies.cat/politica/barcelona-destinara-80-000e-assessorar-juridicament-victimes-dels-atemptats-terroristes-17-dagost/


No hay comentarios:

Publicar un comentario