viernes, 29 de junio de 2018

28 juny 2018 (25.06.18) cugat.es (link entrevista)

28 juny 2018 (25.06.18) Robert Manrique: 'L'administració competent encara no ha après com tractar les víctimes del terrorisme'

Dues santcugatenques van resultar ferides en l'atemptat de Barcelona


Les persones afectades per l'atemptat que va tenir lloc el 17 d'agost a les Rambles de Barcelona tenen poc més d'un mes per sol·licitar que se'ls consideri víctimes del terrorisme.
La Unitat d'Atenció i Valoració Afectats per Terrorisme (UAVAT), que ja atén una de les víctimes santcugatenques, està fent una crida per trobar totes aquelles persones que van patir aquell succés i que encara no han demanat suport a l'administració. L'assessor de l'entitat Robert Manrique, en una entrevista a Cugat.cat, ha explicat què ofereix la UAVAT i ha criticat el ministeri de l'Interior per no donar més facilitats a les víctimes.
Per contactar amb la UAVAT, es pot trucar al 900 828 717 o enviar un correu electrònic a info@uavat.es.

Les frases més destacades de l'entrevista:

Són víctimes els familiars en primer grau d'una víctima mortal i els ferits. També ho són els testimonis presencials, que no tenen ferides físiques, però sí poden tenir-ne de psicològiques'.

'Les ferides psicològiques no tenen perquè sorgir en només un any'.

'Vaig ser víctima de l'atemptat a l'Hipercor i vaig trigar anys a demostrar que les meves ferides de fetge i pulmó estaven relacionades amb l'atac'.

'Ser reconegut com a víctima del terrorisme et garanteix tenir certs drets legals'.

'Hem detectat errors de l'administració que ja es van produir a l'atemptat de l'Hipercor'.


No hay comentarios:

Publicar un comentario