martes, 28 de mayo de 2024

27 maig 2024 (2) diaridebarcelona

 

27 maig 2024



El Govern ha anunciat la creació de la figura del representant permanent de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) a Palestina. "Aquest representant significarà la presència de l'ACCD in situ sobre el terreny i ha de ser una mesura per reforçar el suport a la cooperació, l'ajut humanitari, la defensa dels drets humans i la reconstrucció del país", ha assenyalat aquest dilluns la consellera d'Acció Exterior i UE, Meritxell Serret.

La plaça es crearà "en les properes setmanes" i llavors es farà el concurs de selecció. En paral·lel, Serret ha deplorat l'atac al camp de desplaçats de Rafah —amb més de cinquanta morts—, ha afirmat que s'han creuat "totes les línies vermelles" i ha exigit un alto el foc.

"Israel està vulnerant el dret internacional humanitari amb aquest atac en una zona suposadament segura. És injustificable aquesta ofensiva indiscriminada contra la població civil", ha continuat la titular d'Acció Exterior i UE, que ha reclamat de nou una reacció de la comunitat internacional. "Cal un front comú per demanar al govern d'Israel que compleixi les resolucions internacionals i, especialment, la de la Cort Internacional de Justícia", ha apuntat Serret.

 

 

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario