viernes, 1 de diciembre de 2023

28 novembre 2023 naciodigital (opinió)

28 novembre 2023



Aragonès denuncia una «croada personal» de García-Castellón per jutjar Tsunami per terrorismo

El president de la Generalitat, des de Corea del Sud, acusa el jutge de l'Audiència Nacional de realitzar una "carrera desesperada" contra l'independentisme català

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha denunciat la "carrera desesperada" del jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón per poder jutjar per terrorisme les protestes convocades per Tsunami Democràtic. Ho qualifica de "croada personal" i el desqualifica de la seva feina. "Intenta retenir al seu poder una causa per terrorisme que no s'aguanta per enlloc", ha sentenciat el president en declaracions des d'Incheon, a Corea del Sud.

En aquesta línia, ha subratllat que tant la fiscalia, com les defenses, com els informes policials descartarien el terrorisme i ha afirmat que, per tant, el moviment del magistrat "no té cap mena de sentit". A més, ha destacat que això "evidencia clarament la utilització amb finalitats polítiques de part de l'estructura judicial de l'estat espanyol".

Aragonès ha pronunciat aquestes paraules en una atenció a mitjans després de reunir-se amb l'alcalde d'Incheon, Yoo Keong-bok, a l'Ajuntament de la ciutat, que és la tercera més gran del país. Segons el president, durant la trobada, que ha durat uns 30 minuts, han parlat sobre la gestió d'emergències i catàstrofes.

García-Castellón ofereix personar-se a la família del turista mort al Prat

El jutge de l'Audiència Nacional ha oferit personar-se en la causa a la família del turista francès que va morir durant les protestes contra la sentència del procés. Aquest mateix diumenge, la filla de la víctima va vincular la mort del seu pare amb el bloqueig de l'aeroport del Prat, tot i que la patologia que patia era crònica i prèvia als fets.

En paral·lel, García-Castellón també ha demanat a l'OTAN i a l'agència de la Unió Europea per a la seguretat aèria l'accés a informació sobre l'impacte que va tenir la protesta independentista en el trànsit aeri espanyol i internacional. Encara sobre la mort del turista francès, el jutge de l'Audiència Nacional demana conèixer l'historial mèdic complet del mort, una documentació que sol·licita a l'Hospital de Bellvitge.

Opinió:

A veure si ho entenc... des de la Subdirección General de Apoyo a Víctimas del Terrorismo del Ministerio de Interior ens diuen que no es pot reconèixer com a víctima del terrorisme a una persona per què, quan ho demana, ja ha passat l'any de termini per fer-ho, però es pot animar al familiar d'una víctima mortal a què ho sol·liciti quatre anys després de la mort...

És així? Un jutge no coneix aquestes circumstàncies?

Qui va dir allò de “raro raro raro…”?

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario