lunes, 27 de noviembre de 2023

27 novembre 2023 (3) RAC1 (opinió)

 

 

 

 

27 novembre 2023 


 

El Suprem rebaixa de vuit anys a divuit mesos la pena de presó a un dels condemnats pel 17-A

El tribunal ha rebutjat els recursos dels dos condemnats principals i també de les acusacions, i els manté les penes de 36 i 43 anys de presó

El Tribunal Suprem ha rebaixat de vuit anys de presó a un i mig la pena per a un dels condemnats pels atemptats terroristes del 17-A. Es tracta de Saïd ben Iazza, que va deixar la furgoneta i un carnet als terroristes que van fer els atacs a Barcelona i Cambrils.

La sala considera Ben Iazza cooperador de l'atemptat, ja que sabia les intencions dels altres implicats i va incomplir greument deures objectius de cura. Per això, estima el seu recurs i el condemna per imprudència greu en un delicte de cooperació amb organització terrorista.

En canvi, el tribunal ha rebutjat els recursos dels dos condemnats principals i també de les acusacions. Així, manté les penes imposades per l'Audiència Nacional, que va condemnar Driss Oukabir a 36 anys de presó i Mohamed Houli Chemlal a 43 anys per pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i d'estralls i lesions imprudents.

El tribunal descarta també que s'hagi vulnerat el dret de les víctimes a saber la veritat.

Opinió:

Bé, si el Tribunal diu que les víctimes no han vist vulnerat el seu dret a saber la veritat encara quedarà esperar a veure que es pot esbrinar en la Comissió d'Investigació de la qual es va presentar la sol·licitud el 17 de novembre de 2023.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario