jueves, 9 de noviembre de 2023

09 noviembre 2023 La Vanguardia (opinión)

 

 

09 noviembre 2023


 

Emergència a Sants

El divendres 27 d’octubre, mentre esperàvem a l’estació de Sants, vam haver d’atendre una persona per una emergència mèdica. Les dues sotasignants som metgesses.

Fem servir aquest canal per denunciar que l’estació de Sants, per on passen unes 40.000 persones al dia, segons ens va informar un responsable d’Adif, no disposa de cap material mèdic­ d’emergència bàsica (farmaciola, tensiòmetre, guants...). Vam disposar d’un DEA molt bàsic, que per sort no vam haver d’accionar. No sabem de qui és la responsabilitat, però en un lloc tan concorregut s’hauria de disposar d’un equip bàsic d’emergència.

Cal remarcar que els fets van passar dues hores després del simulacre d’atemptat terrorista a la instal·lació. Es va avisar el 112 i aquest servei va funcionar adequadament. No obstant, esperant-ne l’arribada, vam atendre un pacient en coma que, afortunadament, es va recuperar espontàniament pocs minuts després. Un equip bàsic de primers auxilis ens hauria permès atendre’l amb més seguretat, fins i tot per a nosaltres.

Teresa Casanova Querol i Dolors Armengol Sucarrats

Sant Cugat del Vallès

Opinió:

No acostumo a reproduir les cartes que es publiquen en els diaris però, com que vaig estar en el simulacre com a tècnic observador, crec adient fer una excepció i publicar la carta de les dues metgesses.

Cadascú pot extreure les seves conclusions.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario