viernes, 12 de julio de 2024

11 julio 2024 (5) tvmataro.cat (opinió)

 

11 julio 2024 


 

Nou monument en record a les víctimes del terrorisme d’ETA a Mataró

El monòlit s’ha instal·lat al Nou Parc Central, a tocar de la Casa Capell, i respon a un dels compromisos que el PSC va adquirir amb el PP a canvi del seu suport.

Des d’aquest dijous, Mataró compta amb un espai dedicat a la memòria de les víctimes del terrorisme d’ETA. Es tracta d’un monòlit amb una placa que s’ha instal·lat al Nou Parc Central, a tocar de la Casa Capell. D’aquesta manera s’ha materialitzat un dels compromisos que el PSC va adquirir amb el PP per tancar un acord d’estabilitat pressupostària i de política fiscal.

Aquesta no és la primera vegada que la ciutat reserva un espai per retre homenatge a aquestes víctimes. De fet, la plaça del costat dels Jutjats s’anomena Tomás Valiente en honor al jurista que va ser assassinat el 1996 per l’organització terrorista ETA.

Així doncs, amb la inauguració d’aquest nou monument es vol seguir mostrant el rebuig i condemna del terrorisme per part de Mataró i la seva ciutadania. Per la seva banda, l’alcalde de la ciutat, David Bote, ha volgut destacar que els representants polítics sempre han deixat clara la seva postura presentant múltiples declaracions institucionals per condemnar els actes terroristes.

David Bote, alcalde de Mataró: Ara sumem un monument, més anònim, però pensant també en totes les víctimes del terrorisme en un espai que és un lloc pel qual moltes persones passen cada any. Tindran l’oportunitat, en el seu passeig, de veure què diu la placa, recordar, fer memòria... I, sobretot, refermar el nostre compromís amb els valors de la democràcia, la igualtat i la llibertat.

A la inauguració celebrada aquest dijous hi han assistit representants polítics del PSC, En Comú Podem i Vox així com agents de la Policia Local de Mataró o de la Policia Nacional. Pel que fa a aquest darrer cos, els assistents han volgut mostrar el seu escalf a la família de l’oficial de la Policia Nacional, Alfonso Lopez Fernández, que vivia a la ciutat i que va ser víctima d’ETA en un atemptat a Errenteria, al País Basc, el 1982.

Opinió:

Curiosa noticia. Es presenta un monument dedicat a les víctimes del terrorisme i, pel que es diu a la noticia, es només per les víctimes de la banda terrorista ETA.

Els que han decidit fer aquest monument, saben que hi han fins a 20 bandes terroristes diferents que han atemptat a Catalunya? Saben que hi han mes de 200 víctimes de atemptats de la banda terrorista ETA a Catalunya? Recorden que en els atemptats d’agost de 2017 hi van haver 500 víctimes de més de 30 paíssos diferents? Coneixen la existencia de sigles com FRAP, GRAPO, Terra Lliure, EPOCA, FAC, Triple A, JEP, GAL, BVE, GCR…?

Amb tota la sinceritat, no entenc res.

I encara entenc menys que, segons l’informació que es desprén de la noticia, el monument sigui perque “el PSC va adquirir amb el PP per tancar un acord d’estabilitat pressupostària i de política fiscal”,

Es a dir, es fa un monument en homenatge de un col·lectiu que no es convidat a la presentació? Es fa un monument en homenatge de un col·lectiu a canvi de un acord d’estabilitat pressupostària i de política fiscal?

Es a dir, aquest monument se ha fet a canvi de compromissos polítics?

Si es així, aquest monument NO EM REPRESENTA.

Malgrat tot, convido a l’alcalde de Mataró a venir al despatx i veure, EN PRIMERA PERSONA I PRESENCIALMENT, els efectes del terrorisme a casa nostre.

Te collons el tema!!!

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario